Audi varnar: Blufftävling på Facebook lurar tiotusentals svenskar

Under tisdagen spreds ett inlägg från Audi som löpeld på Facebook. Anledningen? Om man gillade, delade och skrev ”AUDI” i kommentarerna så kunde man vinna en ny Audi RS 7 till ett värde av 1 113 000 kronor. Men inlägget var falskt. På tisdagskvällen gick Audi ut på sin officiella hemsida för att stoppa bluffmakarna.

”Bästa Audi-vänner, tack för att ni informerat oss om att det just nu sprids en tävling på facebook där en Audi RS 7 sägs lottas ut. Detta är inte någon aktivitet som Audi Sverige står bakom”, skriver biltillverkaren i inlägget.

Med största sannolikhet var det någon av dina vänner som gillade eller delade det falska inlägget om att vinna en Audi RS 7 under gårdagen. Bluffmakarnas falska tävling nådde nämligen över 85 000 likes och nästan 90 000 delningar innan det plockades ned. Det skriver Aftonbladet.

Enligt Metro, som var först med att rapportera om bluffinlägget, fungerar dessa bluffsidor som så att de samlar in likes, säljer sidan och sedan byter namn på den.

Under tisdagskvällen gick Audi på sin officiella Facebook för att varna alla om inlägget.

”Detta är inte någon aktivitet som Audi Sverige står bakom. Vi undersöker saken men vill återigen vara tydliga med att det inte är någon officiell Audi-sida. Vi har rapporterat sidan som falsk och råder er att inte gilla sidan eller kommentera den för att undvika framtida spam”, skriver Audi.

Nu har också bluffinlägget och sidan som startade det tagits bort från Facebook.

Eftersom bluffinlägget spridits över hela Sverige kan det nog vara bra att skicka vidare den här informationen till dina Facebookvänner. Både för att informera om att tävlingen var en bluff, men också som en påminnelse om att inte vara alltför naiv på nätet.

Tryck på dela här nedanför för att sprida informationen!