Ingen vill komma på autistiske Williams kalas – nu vädjar mamman till alla föräldrar

William är en tioårig pojke som tycker om människor och har ett stort hjärta. I 11-årspresent önskar han sig ett stort kalas med många gäster, men hans autism har gjort det svårt för honom att få vänner.

För att slippa se sin pojkes hjärta krossas tänkte Williams mamma Renee ut en idé. Hon vände sig till Facebook för hjälp, och fick svar. Nu uppmuntrar hon fler föräldrar med ensamma barn att göra samma sak.

– Jag blir helt chockad över vilka fantastiska människor det finns. För en som är förälder till ett barn som inte har många vänner betyder det här otroligt mycket, berättar Renee Moén för Newsner.

Att ge William det enda han önskade sig i present – ett kalas med många gäster, var det enda mamma Renee ville. Men då Williams autism gör det svårt för honom att få vänner så fanns det inte många de kunde räkna med.

William själv älskar människor och ser allas lika värde, vilket är några av hans fina egenskaper enligt hans mamma. Men autismen gör att han är väldigt ensam bland barnen.

– Han är så kärleksfull och glad. Allt han ville var att ha ett kalas med många barn, så jag tänkte ‘Vad kan jag göra?’, berättar Renee för Newsner.

William
Foto: Privat

Vände sig till Facebook för hjälp

Renee vände sig till Facebook för första gången för tre år sedan, och skapade ett öppet evenemang som bjöd in till Williams kalas.

I evenemanget förklarade hon att William har autism och inte har många vänner, men att hon ville ge honom det kalas ha önskar sig.

– Det var så otroligt många som hörde av sig och ville komma på hans kalas. Jag kan inte med ord beskriva hur jag som förälder till ett ensamt barn kände då.

”Viktigast att göra mitt barn glad”

 

William fick sitt kalas. Flera föräldrar som läst Renees vädjan på Facebook tog med sig sina barn, som lekte med William. Året därpå gjorde Renee samma sak, och i år är det tredje gången som hon provar med samma upplägg.

– Första gången jag gjorde det här så var jag otroligt nervös. Jag undrade såklart om det var rätt. Men i slutändan så är det viktigast att göra mitt barn glad, vilket jag lyckades med. Och jag fick så många varma kommentarer av människor, berättar Renee.

Foto: Privat

Uppmuntrar alla föräldrar med ensamma barn att göra likadant

 

Hon berättar att av de många människor som hört av sig har någon enstaka varit elak, men att det inte är värt att bry sig om.

– Facebook är bra i såna här lägen. Man chockas över hur många människor som bryr sig och vill hjälpa ett barn. Jag skulle uppmuntra alla föräldrar med barn som känner sig ensamma att göra sånt här, säger Renee.

Här hittar du mer info och inbjudan till Williams kalas.