Ett år efter Aviciis död – nu skriver mamman för första gången om sorgen

Ett år har gått sedan Tim ”Avicii” Bergling dog. Nu uttalar sig mamman Anki Lidén för första gången själv om sorgen. 
”Outhärdligt att Tim är borta för alltid. Har sjunkit in nu och det är fruktansvärt att leva med sorgen”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet

Tim ”Avicii” Bergling. Foto: TT/AP Photo/Charles Sykes

I dag på påskafton är det ett år sedan superstjärnan ”Avicii” dog under en semesterresa i Muskat, Oman.

Tim Bergling lämnade efter sig föräldrarna Anki Lidén, 72, Klas Bergling, 73, halvbröderna Anton Körberg och David Bergling samt syster Linda Sterner.

STOCKHOLM 20180615
Den bortgångne artisten Avicii hyllades med en tyst minut under musikfestivalen Summerburst på Stockholms Stadion under fredagen.
Foto: Christine Olsson / TT

Familjen gick ut med ett gemensamt öppet brev en vecka efter Tim Berglings död.
”Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress. Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre. Han ville få frid.”

Startat stiftelse

Aviciis familj startade nyligen en stiftelse till minne av sonen. Tim Bergling Foundation kommer att fokusera på frågor kring psykisk ohälsa och suicid.

”Inledningsvis kommer stiftelsen att fokusera på att stödja personer och organisationer som arbetar förebyggande inom områdena psykisk ohälsa och suicid. Andra områden som stiftelsen kommer att verka inom är klimat, biståndsverksamhet, hotad natur och utrotningshotade djurarter. Stiftelsens ändamål får fullföljas såväl i Sverige som utomlands”, skrev familjen i ett pressmeddelande.

FOTO: TT Nyhetsbyrån

Mamman bryter tystnaden

I dag, ett år Tim Berglings död, berättar mamma Anki Lidén för första gången själv om sorgen.

”Jag ställer inte upp på intervjuer – klarar inte det. Vissa dagar är okej, andra värre än tidigare. Outhärdligt att Tim är borta för alltid. Har sjunkit in nu och det är fruktansvärt att leva med sorgen. Kan bara ta en dag i taget”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

FOTO: TT Nyhetsbyrån

Du kommer alltid vara saknad, Tim. Vila i frid.