Varningen: Stort antal bakterier i dricksvattnet – nu varnas invånarna i Eskilstuna

Boende i Eskilstuna uppmanas att koka sitt vatten innan de dricker det, detta då höga värden av bakterier hittats i vattnet.
— Det är svårt att exakt bedöma hur många hushåll det rör sig om men vi måste ta det säkra före det osäkra och rekommenderar därför alla i de områden som finns på kartan att följa rekommendationerna om att koka vattnet, säger VA-chefen Admir Ibrisevic.

Efter att man hittat onormalt höga värden av jordbakterier i ledningsnätet går Eskilstuna Energi och miljö ut med uppmaningen om att koka allt dricksvatten.
– Det är svårt att exakt bedöma hur många hushåll det rör sig om men vi måste ta det säkra före det osäkra och rekommenderar därför alla i de områden som finns på kartan att följa rekommendationerna om att koka vattnet, säger VA-chefen Admir Ibrisevic till Eskilstuna-kuriren.

 

Foto

Koka allt vatten

Admir Ibrisevic rekommenderar att man strikt håller sig till uppmaningen om att koka allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning. Enligt honom måste vattnet bubbla kraftigt innan det är okej att få i sig, detta för att bakterier, parasiter och virus dör när vattnet kokas.

 

Många hushåll drabbade

Alla hushåll är inte berörda än så länge, men enligt Eskilstuna Energi och miljö så bör centrala, norra och östra delen av kommunen hålla sig uppdaterade och koka vattnet tills annan info kommer.

 

Man riskerar att bli sjuk av att dricka dåligt vatten. Dela gärna för att varna andra, de kommer att tacka dig.