Banken varnar: Här är bluffmejlet du ska passa dig för.

Swedbank varnar just nu alla sina kunder för ett lömskt bedrägeri, där storbanken står som avsändare. Tidigare i vår har flera banker och polisen varnat för olika typer av nätbedragare och det är viktigt att vi sproder det här så att inte fler personer drabbas av detta!

Så här skriver Swedbank:

”Just nu går det ut bluffmejl med Swedbank som avsändare, där man uppmanas att bekräfta sin kontoinformation inom 48 timmar. Detta mejl kommer inte från oss, vi skickar aldrig ut mejl med begäran om kontouppgifter. Dela gärna inlägget så försöker vi tillsammans förhindra att någon blir utsatt för bedrägeri!”

Swedbanks presschef Anna Sundblad hävdar att det rör sig om ett så kallat phisingmejl, som går ut på att stjäla känsliga uppgifter från folk, exempelvis lösenord och kreditkortsnummer.

– Vi kommunicerar aldrig med våra kunder på det här sättet. Släng mejlet, det är det bästa du kan göra, säger hon till Aftonbladet.

Här kan du se hela inlägget:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Just nu går det ut bluffmejl med Swedbank som avsändare, där man uppmanas att bekräfta sin kontoinformation inom 48…

Posted by Swedbank Sverige on den 27 juni 2015