Bärgare misshandlad och rånad vid rastplats – hittades medvetslös vid vattenpöl

En bärgare som stannade till vid en rastplatsen intill Kullsjön utanför Göteborg ska ha blivit attackerad av en eller flera gärningsmän, det skriver Göteborgs-Posten.

Mannen ska ha blivit slagen i huvudet bakifrån och sen fallit ihop medvetslös intill en vattenpöl.

– Sedan har han blivit rånad och troligen slagen eller sparkad ytterligare, säger bärgarens chef till tidningen. 

Det var på onsdagskvällen som attacken mot bärgaren ska ha inträffat, skriver Göteborgs-Posten.

– Han kommer körandes längs Härskogsvägen från Härryda mot Lerum och får ett felmeddelande i bilen och bestämmer sig därför för att stanna till vid rastplatsen och kontrollera om något är fel, säger mannens chef till tidningen.

Foto: TT

– Efter det minns han inget mer förrän han vaknar upp på marken och har väldigt ont i huvudet och även har skador på andra delar av kroppen.

När den nedslagna bärgaren vaknade till märkte han ett antal skador och att hans plånbok var borta. Han larmade en kollega som i sin tur sedan larmade polis och ambulans som kom till platsen och mannen fördes till sjukhus för kontroll.

– Han såg nästan ingenting heller, då hans glasögon hade flugit av i samband med att han blev slagen.

Anmälan om stöld och misshandel 

Polisen har skrivit en anmälan om stöld och misshandel.

– Det är en person som har stannat till där och uppger att han blivit slagen i huvudet. När han piggnar till uppger mannen att han har blivit av med pengar och eventuellt också diverse verktyg från sin bil, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisens i region Väst.

Det finns ingen misstänkt eller gripen.

– Han mår väldigt dåligt, både fysiskt och psykiskt. Han har varit och röntgat huvudet, men vi har inte fått några svar från undersökningen ännu och han ligger fortfarande under observation, säger mannens chef till GP.

Dela gärna inlägget vidare för att hjälpa polisen att hitta de eller dem som utfört dådet.