Bärgarna har fått nog av respektlösa bilister – nu ryter vägens hjältar ifrån: ”Har familjer att komma hem till”

Människor som jobbar ute på vägarna har fått nog av bilisternas respektlösa beteende. Nu ryter de ifrån.

Kyla, snö och halka. Ja de senaste veckorna har det varit ett riktigt vinterväder på flera håll i landet. Och i Örebro har det lett till att flera bilar blivit strandade efter vägarna, rapporterar P4 Örebro.

Samtalen till Örebro bilbärgning har blivit många och under den senaste veckan har bilbärgarna åkt ut på extra många uppdrag.

Men trots att vägarna är deras arbetsplats och de kommer till undsättning för bilister som hamnat i knipa upplever Jonas Fendinge, stationschef på Örebro bilbärgning, att många beter sig hänsynslöst ute i trafiken.

Han upplever att många bilister inte saktar ned alls när de kör förbi bärgarnas arbete.

– Många saktar inte ner alls. Många kör i 110 km/h en meter ifrån oss, säger han till radion.

Jonas menar att bilisternas hänsynslösa beteende går ut över deras arbete och gör att de tappar lusten.

– Man blir allmänt trött på folk och man blir så uppstressad att man blir nog kort och otrevlig mot kunder man faktiskt ska hämta för man vill bara där ifrån, säger han till radion och tillägger:

– Det är klart att det är jättetråkigt. Vi är där för att hjälpa dem och vi har också familjer att komma hem till och vänner och bekanta som bryr sig om oss. Så det är jättetråkigt, säger han.

Det här måste få ett stopp. Dela gärna bärgarnas ord så att fler får sig en tankeställare.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);