Barn fick aldrig chansen att ha egna kalas – då bjöd Carola in till fest med brandkår och fiskdamm

Barn fick aldrig chansen att ha egna kalas – då bjöd Carola in till fest med brandkår och fiskdamm

I helgen anordnade föreningen Carolas hjälpande hand ett barnkalas i Oskarshamn för barn vars familjer inte har råd att varken bjuda in eller gå på kalas.

47 barn deltog på kalaset som gjorde succé i trakten.

Carolas hjälpande hand är en grupp på Facebook som efter år av hårt slit blivit en ideell förening som hjälper barnfamiljer som har det svårt.

– Det kan vara allt från att familjerna behöver hjälp ekonomiskt, att deras barn behöver uppmuntran eller få hjälp att hitta vinterjacka. Allt möjligt, säger Carola Karlsson Göransson grundare av föreningen.

Carola har själv haft en tuff uppväxt något som gör att hon brinner extra mycket för barn i liknande situationer.

Bjöd in till kalas

Under helgen arrangerade föreningen ett stort barnkalas för barn vars familjer inte har råd att varken bjuda in till kalas eller gå på något, vilket P4 Kalmar skrivit om tidigare.

Foto: Carolas hjälpande hand

En röd matta rullades ut framför porten till Folkets park i Oskarshamn och en stor ballongbåge seglade i luften.

– Klockan 14.00 slog vi upp portarna och ögonen bara tindrade på barnen. Jag fick rysningar, säger Carola till Newsner.

Och det blev kalas med stort k.

– Det var barnteater, räddningstjänsten var där, polisen var på plats. Bilkåren. Det var ponnyridning. Några killar kom och spelade hockey med dem, Folktandvården var där med info och maskot och grejer. Korv med bröd och fiskdamm. Allt som tillhör ett kalas.

Carola är glad över uppslutningen och rörd över att så många ville vara där för barnen.

– Vi har ju lite pengar i gruppen. Men allt som allt tror jag att vi tog 1000 kronor ur kassan. Resten ställde upp helt gratis. Helt fantastiskt, säger hon till Newsner.

”Går inte att beskriva”

Carola kan inte beskriva lyckan på plats.

– Det går inte att beskriva. Det tindrade i deras ögon. Man måste ha upplevt det här för att förstå. Det var en sådan häftig känsla. Obeskrivligt, säger Carola till Newsner och tillägger:

– När jag kom hem och satte mig i soffan började jag gråta. Så jag ringde till Ullis, som också varit med och planerat och hjälpt till, och så grät vi tillsammans i telefonen.

Kalaset avslutas med en gemensam allsång.

– Vi sjöng ja må du leva, men bytte ut du mot vi. Och barnen tog i från tårna. När vi sa hejdå skulle alla krama mig och tacka för kalaset och flera sa att jag var deras hjälte.

Foto: Facebook

Även om kalaset var en succé och glädjen fortfarande sitter kvar i kroppen på alla som deltog så är Carola och föreningen redan igång med nästa projekt.

– Nu planerar vi för julen där vi hjälper barnfamiljer i hela Kalmar län med julklappar. Förra året hjälpte vi 70 barn.

Carola är glad över att kunna hjälpa till och att föreningen och vetskapen om dem sprider sig. Däremot hade hon önskat att initiativ som dessa inte skulle behöva finnas.

– Jag har jobbat med det här i tre år och klasskillnaderna blir bara större. jag önskar att det inte skulle behöva vara så här 2021, säger hon till Newsner.

Det här värmer mitt hjärta. Så fantastiskt bra initiativ.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);