FOTO: TT Nyhetsbyrån

Barn i femårsåldern polisanmäls – puttade jämnårig kamrat i rutschkana

Ett barn i femårsåldern har polisanmäls för kroppsskada. Anledningen? Barnet puttade en jämnårig kamrat i en rutschkana. 

Händelsen ska ha ägt rum på en lekplats i Malmö.
– Det ena barnet ska ha puttat det andra när hen befann sig på rutschkanan, berättar Åsa Emanuelsson som är pressinformatör vid polisen i region Syd för lokaltidningen.se

Det var under lördagseftermiddagen som två familjer gick till en lekplats i Malmö. Barnen lekte tillsammans med andra barn på en rutschkana. Då puttade ett barn i femårsåldern ett annat barn i rutschkanan.

– Det ena barnet ska ha puttat det andra när hen befann sig på rutschkanan, berättar Åsa Emanuelsson som är pressinformatör vid polisen i region Syd, till Lokaltidningen.

Polisanmäls av förälder

Putten ska ha skett från låg höjd och barnet ifråga ska inte ha skadats, men fått ont. Ingen ambulans behövde tillkallas till platsen.

Nu har en förälder polisanmält barnet för knuffen.
– Enligt anmälan ska det barnet ha fått ont i sitt ben, men det står inget om att det skulle röra sig om några allvarliga skador, säger Åsa Emanuelsson.

Inget tyder på brott

Åsa Emanuelsson är förvånad över anmälan och berättar för tidningen att det här är ett helt unikt fall.
– Jag har inte hört talas om något liknande tidigare, säger hon.

Hon berättar vidare att det krävts en del resurser att utreda ärendet, men inget tyder på att barnet som anmälts kommer att fällas då barnet ifråga är under 10 år.