Barnen i Mysteriet på Greveholm har vuxit upp – så här ser de ut idag, 24 år senare

På 90-talet kom flera av de julkalendrar som än i dag är bland de mest populära. En av dem är Mysteriet på Greveholm.

Men vad hände egentligen med skådespelarna efter succén? 

I år är det 24 år sedan Mysteriet på Greveholm sändes för första gången. Trots det klassas den än idag som en av de bästa julkalendrarna genom tiderna.

Och nu i början på december är det många som slår på tv:n och tittar på familjen Olssons tokiga upptåg igen.

Mysteriet på Greveholm är en julkalender fylld av spänning och man kan inte göra annat än att älska den tokiga familjen. Leif och Astrids med deras knasiga idéer, coola tonårsdottern Melitta och de smarta, modiga yngre barnen Ivar och Lillan som gärna går på skattjakt och letar efter mysterier.

Och för att inte tala om spökena, roboten Sprak och prinsessan.

Men vad hände efter den stora succén och vad gör dem idag – flera år efter att julkalendern spelades in?

Under tisdagen deltog Gustaf åkerblom, 38, och Hanna Malmberg, 40, i Nyhetsmorgon där de berättade om åren efter julkalendern. Och det hela sågs som en liten återförening då skådespelarna inte har träffat på 14 år.

Då, runt 2006, var det tioårsjubileum av kalendern och det firades tillsammans med regissören och hon som spelar Lillan. Då åt de en god middag tillsammans och gick ut på klubb för att dansa.

Men sedan dess har de inte setts.

– Då tyckte man att det hade gått sjukt lång tid, men så kom vi hit nu och ni frågade att ’det var ganska länge sen va, har ni setts?’ och så tänkte jag att ’jo det var inte så länge sen, vi har setts, men fan det var ju 2006’, säger Gustaf Åkerblom.

I Nyhetsmorgon berättar både Hanna och Gustaf att de aldrig tittat på kalendern efter att den sändes 1996. I stället har Hanna försökt få sina barn att titta på den.

– Jag har ju försökt att övertyga mina barn om att titta på den, men de har varit ganska skeptiska, säger Hanna Malmberg.

Julkalendern blev Hannas stora genombrott och sedan dess har hon faktiskt fortsatt med skådespeleriet. Hon har bland annat medverkat i Häxdansen och serien Tjockare än vatten samt Morden i Sandhamn.

Men förutom skådespeleriet arbetar hon också som Yogainstruktör och tillsammans med sin make arbetar hon med att hjälpa utsatta människor. Bland annat är hon särskilt kvalificerad kontaktperson åt ungdomar i utsatta familjer, något hon berättar mer om på sin hemsida.

Idag har Hanna två barn på 6 respektive 9 år men är också kontaktfamilj åt några ungdomar.

”Skriver och regisserar film”

Foto: Bertil Ericson / TT

Även Gustaf Åkerbloms karriär tog avstamp i filmbranschen men idag ser man honom mest bakom kameran, allra helst som regissör. Framförallt regisserar han barnfilmer eller serier med målgruppen barn och ungdomar. Och sedan 2014 driver han det egna produktionsbolaget lillasyster.

– Jag skriver och håller på med typ samma sak faktisk, fast bakom kameran mer. Jag skriver och regisserar film och tv-serier, säger Gustaf Åkerblom till TV4.

Tillsammans med hustrun Sofie har han en dotter i 6-årsåldern.

Drog sig tillbaka

Familjen Olssons minsting ”Lillan” spelades av 10-åriga Linn Bülow. Hon var tyvärr inte med och gästade Nyhetsmorgon här om dagen men efter hennes fantastiska insats i ”Mysteriet på Grevholm” på 90-talet började hon dubba reklamfilm och datorspel.

Foto: Stefan Lindblom/TT

Därefter drog hon sig tillbaka från rampljuset. Enligt tidningen Baaam arbetar hon idag som psykolog i Kävlinge kommun, är 43 år och har två barn.

Av alla julkalendrar genom tiderna är Mysteriet på Greveholm en av mina personliga favoriter. Dela gärna artikeln om du håller med.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);