Barnen var inlåsta i de kokheta bilarna, men kunde räddas när de här poliserna slog sönder rutorna.

Bara i dag har polisen i Östergötland fått ingripa två gånger för att rädda barn ur varma bilar. – Det är ganska ovanligt, säger Fredrik Larsson, KC-befäl vid polisen i Östergötland, till Aftonbladet.

Trots att det är väl känt hur farligt det kan vara att lämna djur och barn i stekheta bilar händer det varje år.
Och bara i dag har polisen fått rycka in två gånger för att rädda barn från kokheta bilar.

Först var det en incident i Norrköping, en polispatrull upptäckte tre småbarn i en parkerad bil. De misstänkte att barnen kunde fara illa i värmen och bestämde sig för att krossa ett bilfönster. Barnen var mellan ett och fyra år gamla och det har upprättats en anmälan om framkallande av fara för annan.

En liten stund senare var det dags igen då en kvinna i Linköping larmade polisen. Henens bil hade gått i baklås och bilnycklarna var kvar inne i bilen. I bilen fanns också en bebis.
Polisen fick använda sina specilla verktyg för att krossa en bilruta och kunde på det sättet få ut bebisen, uppger Aftonbladet.

Enligt polisen är det inte vanligt att de får larm om barn som sitter fast i varma bilar. De får in fler larm om djur som sitter i varma bilar. Och ibland larmas polisen av föräldrar vars bilar har gått i baklås.
– Det är ganska ovanligt. Att någon medvetet har låst om barnen är inte lika vanligt. Det viktigaste i det här fallet är att det gick bra, säger Fredrik Larsson till tidningen.

De här incidenterna är påminnelse till oss alla att komma ihåg hur farligt det kan vara att lämna ensamma barn och djur i stekheta bilar. Speciellt nu när sommaren drar igång. Det tar inte lång tid innan bilen blir kokhet och det kan få förödande konsekvenser.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.