Barnens fina gest till polisen – hyllar deras arbete med blombukett: ”Gjorde vår dag”

Polisen jobbar hårt varje dag för att att minska brottsligheten och öka människors trygghet i samhället. Något som inte alltid uppmärksammas av allmänheten.

Därför blev poliserna i Jönköping extra glada när de under helgen överraskades med en gåva från två små flickor.

Det var när det två områdespoliserna, Jonas Sandström, 34, och Martin Gelbart, 43, var klara med ett ärende i ett sommarstugeområde i Nässjö utanför Jönköping som blombudet kom, vilket Aftonbladet var först med att berätta.

Vid den parkerade polisbilen såg de en kvinna tillsammans med två små barn som stod och iaktog dem. Efter en stund, när de hade samlat mod nog, gick flickorna fram till poliserna och räckte över en blombukett.

Flickorna berättade för polisen att de plockat blommorna alldeles själva och de tyckte om polisen, något polisen delat med sig av på Facebook.

Idag när vi kom tillbaka till vår polisbil så såg jag att det stod två flickor en bit bort. Jag förstod ganska snart att…

Gepostet von Polisen Höglandet am Sonntag, 10. Mai 2020

”Jag kan inte annat än att le och bli så otroligt glad över det fina flickorna gjorde mot oss. Stort tack, det gjorde verkligen vår dag. Detta är bara en av många anledningar till varför det är så roligt att arbeta som polis”, skriver polisen Jonas i inlägget.

Polisens Facebookinlägg har gillats av tusentals och bland kommentarerna strömmar hyllningarna in till både polisen och flickorna.

”Underbart av tjejerna. Ni är helt fantastiska, tack för ni finns för alla oss andra”, skriver en person.

”Ni är värda massor av rosor! Tack för allt gott arbete ni gör och att ni orkar jobba kvar!”, skriver en annan.

”Så’na buketter är dom allra, allra finaste! Det ligger mycket möda bakom & det krävdes säkert mycket mod att lämna över dem – så fint”, skriver en tredje.

Så fint gjort av de små flickorna att uppmärksamma polisen på det här viset.

Dela gärna artikeln för att sprida denna fina gest vidare. Kanske inspirerar du någon annan att göra detsamma.