Barnens tal på Jon Skolmens begravning: Säger ett speciellt ord om sin pappa och uppväxten

I en fullsatt Fagerborg kyrka tog familj och vänner i dag ett sista farväl att den folkkära skådespelaren Jon Skolmen. Under begravningen höll Jons barn, Tine Skolmen och Christian Skolmen, ett känslosamt tal för att hedra sin pappa.

Det var i slutet av mars som Jon Skolmen somnade in med familjen vid sin sida. I dag begravdes han i Fagerborg kyrka i Osla. Baren Tina och Christian hade tidigare uttryckt önskemål om att hedra sin far med en rörande gest efter ceremonin, där det bjöds på ett något oväntat firande helt i Jon Skolmens anda.

FOTO: TT

Både familj, vänner och tidigare kollegor till Skolmen befann sig i kyrkan för att ta ett sista farväl. Under ceremonin var det tänkt att skådespelaren Jon Niklas Rønning skulle hålla tal åt familjens vägnar. Men i stället valde Skolmens barn, Tine och Christian, att göra det själva, rapporterar norska  Se och Hør. Talet var minst sagt minnesvärt, och det framhävde verkligen Skolmens personlighet och gav oss också en bild av honom, så som vi minns honom i tv-rutan.

– Det var alltid fullt av vänner, mat och skratt i vårt hem. Det var ett barndomsuniversum fullt av skoj och skämt, oavsett dag i veckan, sa Christian Skolmen, enligt NRK.

FOTO Scanpix / TT /

Tine och Jon Skolmen om Jon Skolmen: Hon var hans största fan

I samband med talet mindes han även sin Mamma, Kirsti Elisabeth Halvorsen, som gick bort 1994.

– Mamma och pappa älskade varandra. Hon var hans största fan. Han tyckte om att skämma bort henne.

Jon Skolmen var verkligen en sann glädjespridare med sin enorma talang och humoristiska ådra. Nu trycker vi på Dela-knappen för att hedra denna underbara person.

Vila i frid, Jon Skolmen!