Barnfamiljens båt sjönk mitt ute på sjön – Adriennes blixtsnabba agerande räddade deras liv: ”Panik”

När nyinflyttade Adrienn och hennes familj var ute på sjön i Flen fick de plötsligt syn på en båt som höll på att sjunka.

Sex personer, både vuxna och barn, var panikslagna och skrek efter hjälp.

Då agerade Adrienn direkt och räddade deras liv.

Det var i söndags eftermiddag som den otäcka olyckan ägde rum.

Adrienn och hennes sambo plus deras treårige son var ute med båten i Gårdssjön i Flen.

Adrienn och hennes sambo är nyinflyttade i staden och njöt av en dag på sjön.

Men den lugna tillvaron kom snart att förändras drastiskt. Plötsligt såg de hur människor på land började vinka och skrika och Adrienn kände genast på sig att någonting inte stod rätt till.

– Jag förstod att de inte bara vinkade åt oss utan att det var någon som var i fara och det var då jag hörde alla skrik på hjälp från en båt mitt ute på sjön, förklarar Adrienne.

Adrienne och hennes sambo hade tidigare under dagen hälsat på personerna i båten,. Då var alla var glada och lyssnade på musik, minns Adrienne.

Men nu var stämningen en helt annan.

– Jag sa till min sambo att köra fort, att vi måste åka till dem för att se vad som händer så han försökte köra så fort han kunde. När vi är en bit ifrån båten ser vi att det bara är 50-60 centimeter som sticker upp över ytan, berättar Adrienne.

Fullständig panik

Båten med både barn och vuxna höll på att sjunka och redan efter några minuter låg flera av personerna i vattnet.

– Det var fullständig panik. Ett litet barn hade tappat sin flytväst och ingen verkade kunna simma. Alla skrek vilket gjorde barnen helt skräckslagna, säger Adrienne.

Adrienne och hennes sambo försökte få upp så många de kunde i båten. Men det var svårt.

– Vi hade ju vår treåring med oss också och jag var rädd att han skulle trilla i hela tiden. En av männen som hamnat i vattnet försökte komma upp i båten men han insåg inte att det var övervikt och att även vår båt höll på att sjunka, det kom in massor av vatten, säger Adrienn.

Foto: Privat

Räddade deras liv

Som tur var dök snart ytterligare en båt upp på platsen och kunde hjälpa till att ta upp fler i säkerhet.

– Vi försökte verkligen göra vårt bästa, det var liksom små barn. Hade det hänt dessa barn någonting så vet jag inte vad jag hade gjort. Jag klarar inte av att tänka på det. Så även om det var svårt och tungt så gjorde vi allt för att få upp dem alla i säkerhet.

När alla var uppe i båtarna kom räddningstjänsten och tog över arbetet och som tur var klarade sig alla oskadda.

– Jag är glad att det gick bra, men det var verkligen en mardröm.