Foto: TT/Google maps

Barngänget sprider skräck i svenska staden: Slåss med plåtrör och hotar att våldta

.

Boende i Grums kommun i Värmland slår larm.

Ett gäng håller på och trakasserar barn och unga på orten – men bakgrunden till historien är väldigt ovanlig.

Gängets medlemmar är nämligen mellan 8-12 år gamla.

– De har kastat sten eller slagits med plåtrör och pinnar så barn börjat blöda. Värst var att ett barn fick strypgrepp som lämnade märken. Men det handlar också om sexuella hot: ”jag ska sexa dig” eller ”jag ska våldta dig” säger de, berättar Malin som bor i området för tidningen Hem & Hyra.

Enligt tidningen så ska barngängen ha gått på flera ensamma barn och attackerat dem såväl verbalt som fysiskt. Det ska också ha hällts i sopor i brevinkast.

– Vi ska träffa föräldrarna till de här barnen och försöka förklara för dem vad deras barn ställer till med. Vi hoppas verkligen, för husfridens skull, att det här ska få ett slut, säger Lennart Hynynen på polisen till Aftonbladet.

Polisen: Mycket uppseendeväckande

På polisen är man förvånade över barngängets agerande. Inga polisanmälningar har ännu gjorts, och Hynynen menar att det är kommunens socialtjänst som bör kopplas in.

På senare tid har Hyresgästföreningen tagit initiativ till möten med såväl polisen som socialtjänsten och bostadsbolaget – de kräver att någonting måste göras.

– Jag har ännu inte alla fakta på bordet ännu men av det jag fått höra är det här mycket uppseendeväckande. Jag har inte under mina år som polis varit med om att så unga människor går samman och kommer med sådana här grova hotelser och våldsamheter, säger polisen Lennart Hynynen till Hem & Hyra.

Polisen planerar att öka sin närvaro i området nu i sommar.