Beatrice attackerades mitt i natten – då visar hon rånaren vart skåpet ska stå

Beatrice var på väg hem från bussen på kvällen – när en okänd man gick till attack.

Han tog hennes mobil och gick lugnt vidare.

Men då sprang Beatrice efter och lärde rånaren en läxa hans sent kommer glömma.

Beatrice hade hälsat på sin syster och klockan var runt midnatt när hon klev av bussen i Stockholm och började gå hemåt.

Då ser hon en mörk skugga som följer efter henne längs med husväggen.

Plötsligt ger sig en okänd man på Beatrice och tar hennes mobil. Lugnt går rånaren vidare.

– När jag såg honom gå där med min mobil i hans hand blev jag så förbannad, berättar Beatrice för Newsner.

Det var som ett ursinne tändes och Beatrice jagade efter mannen. Rånaren trodde inte sina ögon när Beatrice hoppade på honom.

– Jag skriker som en idiot och springer efter, tills jag lyckas få tag i honom. Jag hoppar på honom, sliter honom i håret och försöker få tillbaka min mobil, säger Beatrice.

attack.puff

Rånaren försöker knuffa bort henne och Beatrice slår sig i huvudet när faller i marken. Men det hindrar henne inte, utan hon springer efter rånaren och flyger på honom igen.

De rullar runt på marken, mannen försöker trycka ner henne, men Beatrice biter honom i handen.

– Jag kopplade ett bengrepp runt hans överkropp och hals och försökte hålla nere honom, säger Beatrice.

Men återigen lyckas mannen fly – han försöker hoppa över staket. Beatrice sliter tag i honom och mannen ramlar istället över staketet. Beatrice jagar efter igen och skriker att hon vill ha tillbaka mobilen, men den här gången lyckas mannen fly.

Förbannad börjar hon gå tillbaka, och upptäcker då till sin stora glädje – där på marken ligger hennes mobil. I tumulten hade rånaren tappat den.

– Jag var både lättad och skitnöjd efteråt. Det var värt att fajtas, jag fick ändå tillbaka min mobil. Det var kändes samtidigt absurt att man ska bli så glad och lättad över en telefon. 

Grannarna hade hört bråket och kom ut för hjälpte Beatrice, och ringde efter polisen. Men rånaren hade försvunnit.

ute.inne

– Det blev ändå en lycklig utgång, jag har lite blåmärken. Men han har blivit biten, sliten i håret och ramlat från ett staket, säger Beatrice.

Så här efter händelsen är Beatrice glad att hon reagerade som hon gjorde. Att fajtas istället för flykt. Hon känner, med all rätt, stolthet över att tagit tag i situationen och sprang efter rånaren.

– Jag är glad över att det var jag som blev utsatt, att jag tog smällen, för jag kunde ge igen. Samtidigt är det förjävligt att den här mannen ser tjejer som enkla byten och att han försökte råna mig när jag gick hem själv, säger Beatrice till Newsner.

Beatrices är tacksam över grannarna tog hand om henne och gav ett varmt mottagande efter attacken.   

– Jag är varken rädd eller orolig idag. Mitt budskap är att tjejer ska våga ta för sig om de blir utsatta. Efter det som hände känner jag mig mer stärkt än rädd, säger Beatrice.

Efter attacken skrev hon ett starkt inlägg om händelsen, som på kort tid har hyllast av hundratals. 

Beatrice lärde nog rånaren en läxa han sent kommer att glömma. Trots det hemska i att bli rånad slog hon tillbaka och visade mannen att han inte ska tro det är ”enkelt” att ge sig på tjejer. Dela gärna för att hylla denna starka tjej!

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!