Bebislycka: Ebba Busch Thor har fått en dotter

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor har fått sitt andra barn.

”Vår dotter är här! Vi är så tacksamma och njuter av att äntligen få hålla om henne”, skriver partiledaren på sitt Instagram-konto.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och maken Niklas har sedan tidigare sonen Birger tillsammans, som föddes i maj 2015.

Under onsdagen meddelade den omtyckta politikern på sitt Instagram-konto att hon blivit mamma igen.

”Vår dotter är här! Elise Busch Thor. Stark och fin. Vi är så tacksamma och njuter av att äntligen få hålla om henne och lukta på hennes lilla huvud”, skriver Ebba Busch Thor.

KD:s partiledare, som i september berättade att hon och hennes man väntade sitt andra barn, skriver vidare att födseln gick snabbt.

”Precis som sin storebror Birger så ville hon prompt välja en egen dag och passade på när pappa precis kommit fram till Barcelona för träningsläger. Han hann dock hem lagom till att kunna ta hand om henne under min eftervård. Återigen är vi så imponerade och tacksamma över alla medarbetare vi mött på Akademiska sjukhuset”, skriver hon.

Nu haglar gratulationerna in över nätet.

”Varmt välkommen nya lilla allianskompisen och stort grattis till storebror, @BuschEbba och hela familjen!”, skriver Moderaternas partiledare Anna Kindberg Batra på sitt Twitter-konto.

Ebba Busch Thor kommer nu att vara mammaledig deltid under våren.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.