Bekräftat: I natt släcks TV4 ner för alla Com hem kunder: ”Ett misslyckande”

Efter infekterade bråk mellan TV4 har slutligen Com hem beslutat för att släcka ner kanalen vid midnatt.

Klockan 23.59 kommer alltså Com hems kunder inte längre ta del av kanalens utbud.

– Det är naturligtvis jättetråkigt och ett misslyckande för alla parter att vi landar i det här, att kunderna hamnar i kläm, säger Viktor Wallström, kommunikationsdirektör Tele 2 till Aftonbladet.

Det har förts diskussioner och ett hopp om att kunna ordna konflikten har funnits länge där.

Men ikväll står det alltså klart att Com hem kommer släcka ner TV4 för samtliga av deras kunder.

”Tyvärr har de påbörjade samtalen ännu inte resulterat i en överenskommelse om de rättigheter våra kunder efterfrågar. Detta innebär att vi tvingas släcka kanalerna i kväll kl. 23:59 den 10 december” skriver Com hem i ett pressmeddelande skriver Aftonbladet.

Under tisdagskvällen möttes Tele 2:s vd Anders Nilsson Telias tillförordnade vd, Christian Luiga, och Casten Almqvist, affärsområdeschef för media, för en första diskussion kring rättigheterna.

TV4 om beslutet: ”Misslyckande”

Men något beslut kom de inte fram till.

”Vi ser positivt på att vi haft en första seriös dialog med Telia om ett förnyat avtal. Det är dock ett misslyckande för alla parter att kunderna hamnar i kläm, då vi ännu inte lyckats hitta en långsiktig lösning som säkerställer TV4s tillgänglighet, och valfriheten för Sveriges tv-tittare. Vi kommer fortsätta göra allt vi kan för att hitta en långsiktig lösning som gör TV4 tillgänglig för alla, och under tiden kommer vi självklart kompensera våra kunder så gott vi kan”, säger Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen, i ett pressmeddelande.

I dagsläget vet inte Com hem ännu hur länge kanalen kommer att ligga nere, men hoppas att ett avtal kan ske mellan parterna snart.

– Det här är ett riktigt tråkigt och onödigt beslut. Det är en sak att vi inte kommer överens, men det är oansvarigt att låta det gå ut över tittarna. Vi har gett Com Hem möjlighet att fortsatt att visa TV4 fritt fram tills den 10 januari. Att de inte ens väljer att ta emot denna julklapp visar att de hellre ställer in TV-julen för de miljoner svenskar som är deras egna kunder än att hitta en lösning, skriver TV4:s vd Casten Almqvist i ett pressmeddelande.

Vad tycker ni om detta? Kommer du att sakna TV4? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.