Efter elaka ryktet – nu ryter Benny Andersson ifrån: ”Det är helt…”

Förra året återförenades Abba som meddelade att de kommer tillbaka med två nya låtar.
Ryktet spreds och enligt sajten Express ska det inte bara handla om två låtar – utan ett helt album.
Nu svarar Benny Andersson på uppgifterna i en intervju med Aftonbladet.

Det var under 2018 som den svenska popgruppen Abba samlades i studion på nytt för att spela in musik. Originalmedlemmarna Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Anni-Frid Lyngstad ska där emot göra vissa ändringar denna gång. De kommer nämligen inte att uppträda live tillsammans på scenen utan uppträda genom digitala versioner av dem själva – så kallade ”avatarer”.

STOCKHOLM 20160224 Benny Andersson i sin studio på Skeppsholmen. Till sommaren släpper han en ny skiva med sin populära orkester Benny Anderssons orkester. Foto: Marcus Ericsson/TT

De två nya låtarna som ska släppas är ”Don’t shut me down” och ”I still have faith in you” och var planerade att släppas förra året. Det har skjutits upp och Abbas manager Görel Hanser sa senast i januari till Daily Star att det kan dröja till efter sommaren i år.

Abba år 1974.
Abba år 1974. Foto: AVRO/Wikimedia Commons

Ett helt album med Abba

År 1973 kom Abbas första album ”Ring Ring” och efter det släppte de ytterligare sju album med bland annat den världskända låten ”Waterloo”. Det senaste albumet ”The Visitor” kom ut 1981 – alltså för 38 år sedan.

Enligt en källa till sajten Express ska det folkkära bandet, efter många års uppehåll, släppa ett helt album igen – inte bara med de två nya låtarna.

– Benny har skrivit åtta nya låtar, än så länge. Fem av dem är färdiginspelade, säger källan till sajten och fortsätter:

– De två B:na (Benny och Björn reds anm.) har varit försiktiga med sina officiella uttalanden hittills. Men detta och mer är vad som händer bakom scenen. Benny är lite paranoid och vill inte förstöra gruppens musikaliska arv. Men han har inget att vara rädd för, det är helt fantastiska låtar.

Benny Andersson.
Benny Andersson. Foto: Anders Henrikson/Wikimedia Commons

Benny Andersson dementerar

Men Benny Andersson i egen hög person avvisar uppgifterna.

– Det är helt fel, det kan du skriva, säger han till Aftonbladet.

Och på frågan om det alltså inte stämmer svarar han:

– Nej, det gör det inte. Hej hej.

Oj vad vi ser fram emot Abbas nya låtar! Dela gärna om du också är en Abba-fantast.