Bensinpriset höjs ytterligare – påväg att spränga 17 kronors-intervallen

I somras uppgick priset på bensin till det högsta någonsin i Sverige och slog nytt rekord med sina 16,26 kronor per liter. Efter det trodde man inte att bensinen skulle kunna bli dyrare, men nu priset höjs ytterligare, och experter bävar för man i sommarn kan spränga 17 kronorsintervallen.

– Det ligger i farans riktning, säger Ulf Svahn vid Svenska Petroleum och Biodrivmedel Institutet till Expressen.

Prishöjningen på bensin har inte avtagit sedan den började i fjol, tvärtom så har den fortsatt stiga, och om det fortsätter i samma takt så kommer man att uppnå 17-kronors-sträcket enligt Ulf Svahn vid Svenska Petroleum och Biodrivmedel Institutet.

”Ligger i farans riktning”

Preem, Cirkle K och OK Q8 har alla höjt priserna på bensin sedan i somras. I tisdags uppgick det rekommenderade priset till 16,79 kronor per liter hos samtliga tre, och mycket talar för att priset fortsätter att stiga.

– Det ligger i farans riktning. Jämför man med förra sommarens högsta världsmarknadspris och översätter till dagens värde på kronan – då skulle priset hamna över 17 kronor. säger Ulf Svahn vid Svenska Petroleum och Biodrivmedel Institutet till Expressen.

Bensinpris
Foto: Shutterstock

Dela gärna för att uppmärksamma andra som kör mycket bil.