Berusade ungdomar jagade får i hagen – beteendet får djurägaren att rasa: ”Allvarligt”

Berusade ungdomar jagade får i en hage i Katrineholm. Nu har fårägaren Åsa Thunell fått nog och anmäler händelsen, det rapporterar SVT Sörmland.

Fårägaren Åsa Thunell har sina får vid en discogolfbana i närheten till Duveholmshallen i Katrineholm. Fåren njuter av grönbetet och hjälper samtidigt till att hålla banorna i schack.

Men i helgen ertappades ett berusat ungdomsgäng när de jagade får i en hage vid Duveholmshallen i Katrineholm.

Enligt fårägaren Åsa var det förbipasserande som lade märke till beteendet och slog larm.

– Hon märkte att några ungdomar, som verkade rätt berusade, jagade runt fåren. Hon sa åt dem att de inte skulle göra så men de struntade i det så då ringde hon till polisen. Jag vet inte om polisen kom ut till slut dock, säger fårägaren Åsa Thunell till SVT Sörmland.

Ungdomar, får
Foto: Fredrik Sandberg / TT/ Shutterstock

Tänker polisanmäla händelsen

Ungdomarnas beteende gör Åsa rasande och hon tänker nu polisanmäla händelsen.

– Jag ska anmäla det i dag för jag tycker att det är ganska allvarligt att man inte kan låta bli dem. Det är ju inte mitt i stan men man ska väl ändå kunna ha dem där, säger hon.

Nu har kommunen beslutat sig för att trygghetsvärdarna som annars brukar vara vid Duveholmshallen ska gå och se till fåren kvällstid.

Men händer det igen kommer Åsa flytta fåren.

– Det är ju inte bra. Jag brukar säga att en gång är ingen gång, men skulle det hända igen så tar jag hem dem illa kvickt för jag tycker inte att fåren ska behöva stå ut med sådant där.