Beskedet: Donald Trump har testats positivt för coronaviruset

USA:s president Donald Trump har testats positivt för coronaviruset.

”Vi kommer att sätta oss i karantän och påbörja vår återhämtningsprocess omedelbart”, skriver presidenten på Twitter.

Det var på fredagsmorgonen, svensk tid, som den amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på Twitter att han och frun Melania Trump har testats positivt för coronaviruset covid-19.

Trump skriver vidare att han nu skulle sätta sig i karantän och att ”vi ska ta oss igenom detta tillsammans”.

Även Donald Trumps fru, Melania Trump, har uttalat sig kring presidentparets sjukdomsbesked. Hon förklarar att de båda mår bra.

”Som alldeles för många amerikaner har gjort det här året kommer Potus (Donald Trump reds.anm.) och jag sitta i karantän i vårt hem, efter att ha testats positivt för covid-19. Vi mår bra och jag har skjutit upp alla kommande åtaganden. Snälla se till att ni håller er säkra, vi kommer alla att ta oss igenom detta tillsammans”, skriver hon på Twitter.

donald trump
Foto: Shutterstock

Kollega till Donald Trump smittad

Donald Trump och frun Melania gjorde sitt coronatest sedan det bekräftats att Hope Hicks, som arbetar runt presidenten, testats positivt för covid-19.

Enligt Aftonbladet, som hänvisar till flera amerikanska medier, ska Hope Hicks ha funnits ombord på flygplanet Air Force One ihop med presidenten tidigare i veckan.

Dagen därpå ska det ha blivit känt att hon var smittad av coronaviruset och Hicks ska därefter ha hållits isolerad.

”Hope Hicks, som har arbetat så hårt utan minsta liten rast, har just testats positivt för covid-19. Förfärligt! Presidenthustrun och jag väntar på våra testresultat. Så länge kommer vi att påbörja vår karantänsprocess”, skrev Donald Trump tidigare under fredagsmorgonen, innan han senare bekräftade att han smittats av viruset.

donald trump, melania trump
Foto: Shutterstock

USA hårt drabbat

USA har drabbats hårt av coronaviruset. Enligt statistiksajten Worldometers har landet över 7 miljoner bekräftade fall av coronaviruset, flest i hela världen.

Över 200 000 människor i USA har dött med covid-19.

Många delstater i USA har fortsatt olika grader av restriktioner och begränsad rörelsefrihet, samt riktlinjer kring munskydd på allmän plats. Detta skriver Sweden Abroad.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required