Beskedet: Isabella Lövin lämnar Miljöpartiet – det här ska hon göra istället

Isabella Lövin avgår som Miljöpartiets språkrör – och lämnar politiken helt.

Detta rapporterar Dagens Nyheter.

Beskedet innebär att Isabella Lövin även avgår som vice statsminister samt miljö- och klimatminister så fort som Miljöpartiet har hittat en ersättare. Språkrörsvalet väntas enligt Lövin vara klart i början på nästa år.

– Jag avser att sitta kvar och arbeta med full kraft tills ett nytt kvinnligt språkrör finns på plats. Därefter kommer jag att lämna politiken, säger hon till DN.

Att Lövin tar beslutet redan nu beror på att Miljöpartiets nästa kongress, som hålls i september nästa år, ligger för tätt inpå kommande riksdagsval.

Vill ha mer tid för skrivande och familjen

I en debattartikel i Aftonbladet utvecklar Isabella Lövin sina tankar kring beslutet.

”Det har inte varit ett lätt beslut att ta, men jag är övertygad om att det jag kommit fram till är bäst för både mig och partiet”, skriver hon och fortsätter:

”Efter fyra år som språkrör, under en politiskt mycket turbulent tid med bland annat övergångsregering, ett helt nytt blocköverskridande samarbete och coronakris, längtar jag efter att växla ner tempot och ha mer tid för skrivande och för min familj”.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna en kommentar!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);