Bikinibilderna alla pratar om – här är klädkedjans oretuscherade kampanj

Även om sommaren är efterlängtad av de flesta så finns det många som våndas över att visa sin kropp i badkläder. Roten till mångas ångest ligger i att baddräkter och bikinis oftast marknadsförs av smala modeller, och bilderna är starkt retuscherade. Nu vill klädkedjan Target gå emot kroppshetsen, detta genom att lansera en badklädeskampanj som är helt oretuscherad. 

Till skillnad från många andra kampanjer för badkläder använder sig klädkedjan Target av modeller som har helt olika kroppsform. Till exempel så är det sällan som en modell med storlek 40 eller högre får fronta en annons, men Target vill visa hur verkligheten ser ut, det berättar Teen Vouge

Förutom att visa kvinnor av olika vikt och form gömmer de heller inte undan saker som vanligtvis retuscheras bort i Photoshop, till exempel bristningar. Budskapet från Target är enkelt: stoppa kroppshetsen och uppmärksamma att naturligt är vackert. 

Att ett stort varumärke förespråkar sunda ideal är ett steg i rätt riktning i ett utseendefixerat samhälle. Nu hoppas vi att detta budskap sprids så att fler kan inspireras. Dela gärna för att hylla klädkedjans initiativ.