Bilderna avslöjar: Anna Books okända koppling till Nobelpriset

Anna Book kopplas framför allt samman med musik, Melodifestivalen och olika tv-program.

Men en av våra stora nöjesprofiler har även en okänd koppling till ett annat prestigefull institution – Nobelpriset i litteratur.

Och här är bilderna som berättar varför.

När artisten Anna Book gick in i tv-programmet Biggest Loser VIP vägde hon 79,4 kilo och var 1,54 meter lång. En vikt som hon mått dåligt över och kämpat med under flera års tid. Men under tiden i programmet har hon lyckats bryta sitt dåliga mönster – och för några veckor sen stod det klart att det är Book med sitt viktras på 22 kilo vann årets Biggest Loser VIP.

Annas motivation är nu på topp, och med den vill hon gå ner ytterligare några kilo – och förnya sina äktenskapslöften med maken Roberto.
– Vi har sagt att vi hemskt gärna skulle förnya våra löften. Så det vill vi göra. Ner till 50 kilo då, bygga muskler. På med prinsessklänning. Och jag har precis fyllt 47, det är helt sjukt, säger Anna Book till Expressen.

Och det är inte bara Anna Book som stått i strålkastarljuset i höst. Maken Roberto är nämligen säkerhetsvakt – och syntes på bilderna från årets tillkännagivande av Nobelpriset i litteratur.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Anna Books make ”vaktade” alltså Nobelpriset.

– Han är ju vakt och har vaktbolag. Tänk om Anna Book var den första som visste vem som skulle få Nobelpriset i litteratur, säger Aftonbladets nöjesprofil Tobbe Ek lite skämtsamt i tidningens tv-show OMG News.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Anna Book och Roberto har varit tillsammans i 20 år och är lyckligt gifta.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Tryck gärna på gilla om du vill ha fler roliga nöjesnyheter i ditt flöde!