Bilist ser tonårsflicka göra en konstig rörelse i bilen – tittar närmare och ringer polisen omedelbart

Hur mörkt det än låter så är vi omgivna om människor som är i knipa eller lever i skräck, utan att någon har en aning.

Många som lever under hot vågar inte berätta för någon, och inte heller fly. Tack och lov finns det människor som är uppmärksamma och villiga att agera när de anar att något är fel.  

En bilist i Asheville, North Carolina fick en dålig magkänsla när han hamnade bakom en särskild bil på motorvägen nyligen. 

Fick ögonkontakt med flicka

Mannen passerade flera bilar den dagen, men det var någonting som fångade hans uppmärksamhet i en av bilarna – en 16-årig flicka. 

Bilisten reagerade på att flickan sökte ögonkontakt med honom. Sedan satte hon upp sin hand i luften och gjorde ett tecken. 

Det var då som mannen insåg att han genast skulle ringa polisen. Flickan i bilen var nämligen under hot och utsatt för våld hemma. 

”Bilisten låg bakom fordonet och lade märke till en kvinnlig passagerare i fordonet som gjorde handgester, som är kända på den sociala medieplattformen ”Tik Tok”. Den betyder våld i hemmet – jag behöver hjälp – våld i hemmet”, säger en polis vid Laurel County Sherriff’s Office. 

Sett på TikTok

Sociala medieplattformen TikTok är en av världen mest populära appar. Där laddar folk upp videos på framförallt roliga utmaningar och dansnummer. 

TikTok har också fått en del negativ uppmärksamhet på grund av våghalsiga utmaningar som sprids bland ungdomar där, men i det här fallet räddade en trend ett liv. 

Canadian Women’s Foundation (CWF) startade en kampanj som ska hjälpa folk att diskret visa att de behöver hjälp utan att utsätta sig själva för fara. 

Kampanjen fick stor genomslagskraft och har nått av användare utanför TikTok. Detta gjorde att mannen visste att flickan var i nöd. 

Tecken på att man är i fara

Tack vare mannens observation och snabba agerande kunde den 16-åriga flickan få hjälp utan att utsätta sig själv för fara, då personen som körde henne inte märkte att hon kallade på hjälp. 

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required