Biologiska familjen hedrade Michael Nyqvist – flög in till begravningen

Michael Nyqvist adopterades av en svensk familj när han var liten – men i vuxen ålder hittade han sin biologiska, italienska, pappa.

På begravningen för den folkkäre skådespelaren kunde hans biologiska pappa inte medverka, men systrarna Fabrizio och Beatrice fanns på plats.

Michael Nyqvist växte upp på Lidingö utanför centrala Stockholm med sin familj. Men under sitt sommarprat 2007 berättade han om barndomen och att han blivit adopterad.

Det var inte förrän i vuxen ålder han började söka efter sin biologiska familj – och i Italien hittade han personen som visade sig vara hans biologiska pappa.

– Jag vet att jakten och sökandet gav mig ett allvar och en akut spelstil. Och jag vet nu att man kan nå hur långt som helst med sin vilja och sin längtan. Åtminstone till Italien, berättade Michael Nyqvist i en intervju med tidningen Café.

Nyqvist var även nere i Italien tillsammans med sin fru på sin italienska syster Beatrice bröllop – och för Café berättade han hur hans italienska förflutna påverkat honom som person.

Foto: Stina Stjernkvist/TT Nyhetsbyrån

– Det finns en klyscha som säger: ”Det är mina nojor som gör att jag är skådis.” Men det är precis tvärtom. Jag behöver inte vika med blicken, vare sig i spelet eller i livet. Jag kan säga till mina barn var jag kommer ifrån. Men den stora grejen är att jag nu accepterar mitt öde som mitt liv. Innan var det som en defekt, berättade han för Café

Det var i slutet av juni som Nyqvist avled i sviterna av lungcancer – och i förra veckan begravdes han i Katarina Kyrka i Stockholm.

Hans biologiska pappa kunde ej medverka på begravningsgudstjänsten, men på plats fanns båda hans italienska syskon Beatrice och Fabrizio för att ta ett sista farväl, skriver Expressen.

Michael Nyqvist blev 56 år gammal.

Bildkälla: Wikipedia

Vila i frid Michael, du kommer alltid vara en av våra starkast lysande stjärnor.