Birgitta, 84, lurade telefonbedragarna

En kvinna ringde hem till Birgitta Jonsson, 84, och förklarade att hon behövde koden till hennes bankdosa för att förhindra att hennes konto blev hackat. Men Birgitta förstod snabbt att något var fel – och bestämde sig för att kämpa emot.

Det var i slutet av oktober förra året som det ringde på telefonen hos Birgitta Jonsson. På andra änden av linjen fanns en vältalig kvinna som förklarade att hon var från ”spärravdelningen” och att Birgittas konto var i fara att bli hackat, i en händelse som först av alla blev uppmärksammad av Senioren.

– Hon sa att det var bråttom för det var två stycken som de kände till som förut varit inne och tömt konton, de har varit häktade sa hon men nu är de släppta och håller på igen, säger Birgitta Jonsson, till Expressen.

Kämpade emot bedragarna

Men Birgitta anade ugglor i mossen.

I stället för att ge bedragaren sina bankuppgifter låtsades hon vara förvirrad för att vinna tid. Den extra tiden använde hon för att gå ut på internet och dels anmäla att hon var utsatt för ett pågående brott, och dels lägga ut numret till bedragaren på Twitter i hopp om att få hjälp att spåra upp dem.

– Det höll på nästan en timme. Till slut bytte hon och sa att jag får prata med kollegan Johan i stället. Sen fortsatte vi och jag låtsades bli virrigare och virrigare så de trodde väl att de hade en riktigt gammal kärring som det lönade sig att hålla på med, säger Birgitta Jonsson, till Expressen.

Birgitta fick hjälp att spåra numret men det visa sig vara en återvändsgränd eftersom numret ledde till ett anonymt kontantkort.

Drabbar oftast äldre

Till slut avslutades samtalet utan att bedragarna fick några pengar.

Bedrägerier av den här typen som kallas vishing ökade under förra året och drabbar ofta äldre. Tänk på att aldrig ge ut dina bankuppgifter till någon som ringer upp.

Dela här artikeln för att hylla Birgitta som lurade bedragarna och jobbade för att sätta dit dem!