Björn Skifs: ”Drömkåken” kan få uppföljare.

Den svenska filmen ”Drömkåken” från 1993 är en riktig klassiker. 

Nu berättar Björn Skifs att det finns planer på en uppföljare. 

– Det beror på manuset och vad det blir för historia, säger Skifs till Aftonbladet.

 

Succékomedin ”Drömkåken” hade premiär 1993 och en rad kända skådespelare fanns med i rollistan, bland annat Susanne Reuter, Jan Malmsjö och Björn Skifs.

Filmen är en riktig klassiker och i PRV:s varumärkesregister har en registrering för ”Drömkåken 2” funnits under en längre tid, skriver Aftonbladet

– Det har funnits idéer för en tvåa. Men det är inget som är aktuellt i detta nu, som läget är just nu. Tidigt i våras eller i vintras hörde jag senast något om det här. Vi får se hur det blir, berättar Skifs för tidningen. 

Youtube

Björn Skifs kan dock tänka sig att spela rollen som ”Göran” i gen. 

– Det beror på manuset och vad det blir för historia. Jag är inte sådär jätteförtjust i uppföljare och tvåor. De brukar sällan lyckas och man vill inte att glansen från ettan förtas. Man vill inte solka ned den. Den är så omtyckt. Så man måste vara försiktig, säger Björn Skifs.

I dagsläget saknas det dock pengar för att börja filma en ”Drömkåken 2”. Inte heller manusförfattaren och regissören till originalfilmen, Peter Dalle, är involverad i projektet. Björn Skifs är inte heller intresserad av att skriva ett nytt manus. 

– Det får folk göra som är roade av det och tror på idén. Vi får se om det dyker upp något i postlådan, säger Skifs.

Men visst vore det väldigt kul att kittlande om ”Drömkåken 2” skulle bli verklighet?

Gilla gärna om du älskade första filmen och vill se en uppföljare av denna kultfilm!