Björn Söders stenhårda kritik mot Greta Thunberg: ”Hon vill bara…”

Sverigedemokraten Björn Söder anser att klimathotet är en stor bluff.
Det säger han i en debatt i Kristianstads kommunfullmäktige – och sågar samtidigt Greta Thunberg.
– Hon vill bara måla upp ett stort problem och ge våra ungdomar klimatångest, säger Söder.

Greta Thunberg befinner sig i Nordamerika där hon den senaste månaden deltagit vid flera stora klimatstrejker. Bland annat i Denver, i den kanadensiska staden Montreal och senast under fredagen i Edmonton.

Greta Thunberg i Nordamerika

Dessutom talade hon på FN:s klimatmöte, ett tal som fick stor spridning runt om i hela världen.

Bildkälla: Youtube/Vice

Den 16-åriga klimataktivisten var även nominerad till Nobels fredspris,, vilket till slut gick till Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed.

Greta Thunberg har hyllats av många världsledare för sitt engagemang i klimatfrågan samtidigt som hon även fått kritik från andra. Nu får hon även kritik av Sverigedemokraternas Björn Söder.

Under en interpellationsdebatt i Kristianstads kommunfullmäktige påpekade Söder att han inte ville prata om Greta Thunberg.

Björn Söders kritik mot Greta

Men efter att partikollegan Niclas Nilsson nämnt hennes namn valde Söder att ta upp henne i sitt anförande, något Kristianstadbladet var först att skriva om.

– Jag tänker inte ge mig in i en debatt kring Greta, nu har ni ju hittat er Messias i er klimatreligion, säger Söder till Socialdemokraten tillika kommunalrådet Anders Tell och fortsätter:

– Jag ska inte ge mig in i en debatt där jag tycker det är fruktansvärt hur en sårbar tonåring utnyttjas av cyniska vuxna på det sätt som hon gör.

Bildkälla: Youtube/Kristianstad kommun

Greta Thunberg har under sin klimatstrejk flera gånger påtalat att hennes främsta mål är att visa på problem snarare än att hitta egna lösningar.

– Hon har ju inga lösningar på problemet heller, hon vill bara måla upp ett stort problem och ge våra ungdomar klimatångest som det heter. Det är ungefär den framgång hon har, säger Söder.

”Klimathotet är en bluff”

Björn Söder är i dag riksdagsledamot för Sverigedemokraterna samt partiordförande för SD i Kristianstad.

Han säger vidare att han anser att klimathotet är en ”bluff”.

– Vi kommer att se att det är en stor klimatbluff det handlar om, klimathotet. Hade det varit så att det här klimathotet varit vetenskapligt korrekt och riktigt så hade inte den här debatten drivits av politiker utan av vetenskapsmän. Det är faktiskt som tur är fler och fler vetenskapsmän som vågar ta bladet från munnen och säga att ”det här stämmer ju inte”, den här bluffen, säger Söder i Kristianstads kommunfullmäktige.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook och dela vidare!