Björn Ulvaeus och dottern Annas fina gest – bjuder in kommunens äldre på lyxigt julbord: ”Årets bästa dag”

Björn Ulvaeus och dottern Anna bjuder in Västerviks äldre på ett lyxigt julbord.

En fin gest de har som mål att göra till en årlig tradition.

Det flytande hotellet Slottsholmen on Water, med 360 graders sjöutsikt, är Nordens största flytande hotellplattform. Hotellet ägs av Abba-medlemmen Björn Ulvaeus men drivs av yngsta dottern Anna som idag är vd.

I början på december bjuder Björn och Anna in kommunens äldre till ett lyxigt julbord på Slottsholmen i Västervik.

Björn Ulvaeus och dotter Anna, vd för Slottsholmen i Västervik. Foto: Zap PR

Anna berättar att idén kommer från att hon själv haft anhöriga på äldreboenden i kommunen och att maten kanske inte alltid varit den bästa.

 – Jag har haft mor och farföräldrar som haft hemtjänst eller bott på äldreboenden i kommunen och, utan att kritisera allt för mycket, så har det ju inte alltid varit superkul mat, säger Anna till Newsner.

”Årets bästa dag”

Slottsholmen bjöd in till julbord första gången 2018 och efter den positiva responsen bestämde de sig för att göra det hela till en årlig tradition.

– Det är verkligen årets bästa dag. Det finns inget bättre, rent själviskt. Att se alla så glada. De klär upp sig och livar upp lite när det händer någonting sådant här i vardagen, säger Anna till Newsneroch tillägger:

– Många säger ju det också, att det uppskattar att få äta lite ordentlig mat.

”Magiskt”

Fia Wilensjö som är aktivitetssamordnare på äldreboenden i kommunen säger att tillställningen brukar vara uppskattad.

– Det är magiskt. Hela slottsholmen är abonnerat och det är full service. Precis som om det var du eller jag som skulle gå dit, säger Fia till Newsner.

Tidigare år har Slottsholmen erbjudit 80 personer att äta på julbordet men iår har de utökat platserna till 120 stycken.

– Det blir bordsservering. Tre tallrikar och dessert. Sedan har jag en liten överraskning till dem.

Så fint initiativ. Tycker du att fler borde ta efter? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);