Björn Ulvaeus starka markering efter terrordådet i Stockholm

Björn Ulvaeus ryter ifrån efter fredagens terrorattentat i Stockholm. 

Abba-stjärnan skriver i ett långt debattinlägg om känslorna och tankarna efter det fruktansvärda dådet som krävde fyra människoliv. 

– Vårt bästa försvar mot de mörka krafter som representeras av terroristen på Drottninggatan är att uppfostra våra barn till fritt tänkande, upplysta, förnuftiga kvinnor och män, skriver Björn Ulvaeus i Expressen

© Wikipedia

Abba-stjärnan skriver att det för de flesta är omöjligt att kliva in i hjärnan på en terrorist. 

– Är fiktionen om terroristens idealsamhälle så stark att han verkligen finner det olidligt att leva här? I så fall kan jag på sätt och vis förstå honom. Jag tror att jag hellre skulle dö än att leva i ett muslimskt kalifat, skriver Björn Ulvaeus i en debattartikel som publicerats i Expressen

Den legendariske artisten och låtskrivaren hyllar också stockholmarna. På söndagen genomfördes en kärleksmanifestation med tiotusentals människor på Sergels torg i centrala Stockholm. 

– Det som Stockholmarna manifesterat och visat på de senaste dagarna är motsatsen till den fundamentalistiska intolerans och inskränkthet som söker sitt berättigande i gudomlig uppenbarelse.

Ulvaeus refererar också till FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Att detta är en berättelse skriven av människor – för människor. 

– Vårt bästa försvar mot de mörka krafter som representeras av terroristen på Drottninggatan är att uppfostra våra barn till fritt tänkande, upplysta, förnuftiga kvinnor och män. 

© Wikipedia

Här kan du läsa hela debattinlägget. 

Dela gärna om du håller med Björn!