Bloggaren Dagny Carlsson fyller 104 år, nu hyllar vi henne med dessa fullträffar från året som gått!

Dagny Carlsson har gjort sig till svenska folkets favoritsenior. Hon kallas världens äldsta bloggare och har haft miljonpublik på sin blogg. I dag firar vi Dagny som blir 104 år med några av höjdpunkterna från Sveriges skönaste 104-åring under det senaste året.

Dissade Melodisfestivalen i ”Skavlan”

I programmet får hon frågan om tittar Melodifestivalen, vilket hon gör. Det var dock svaret på nästa fråga som fick hela Sverige att fnissa. När Skavlan frågar om hon tycker det är bra svarar Dagny helt torrt:
”Bra och bra”.
Klippet som du kan se nedan har fått tiotusentals att gilla och dela, och det är knappast svårt att förstå varför:

dagny1

Tar ställning för jämställdhet med en uppmaning till alla kvinnor: ”Tuffa till er”.

I samband med Internationella kvinnodagen, svarar hon på frågor om Sverige förändrats när det gäller jämställdhet.
– För det första har kvinnorna kommit ut i arbetslivet. De var ju hemmafruar när jag var barn. De kvinnor som arbetade var affärsbiträde och pigor, berättar 103-åringen för TT i en intervju som återges av Aftonbladet.

Hon menade dock fortfarande att män måste bli bättre på att ta ansvar i hemmet och i större utsträckning hjälpa till med hushållsarbetet. Därför har hon en hälsning till alla kvinnor:

– De ska inte vara så mesiga. De ska tuffa till sig lite, och kräva jämlikhet, säger hon i intervjun.

Utsågs till årets senior.

Efter dokumentären Livet börjar vid hundra blev 103-åriga Dagny en inspirationskälla för alla äldre människor i Sverige. Det ledde också till att hon tilldelats hedersutmärkelsen årets senior av tidningen Senioren. På frågan om varför hon fått priset svarade Dagny på sitt sedvanligt charmiga sätt.
– För att jag är så gammal. De tror inte att gamla människor kan någonting. Det är ingen som förväntar sig något av en som är så gammal som jag, säger Dagny till Senioren.

Facebook

dagnyn

Nu ger vi Dagny gratulationerna hon förtjänar!