Blyga flickan ställer sig på scen med 17-mannakör – avslöjar låtvalet och lamslår Simon

Att ställa sig upp på en scen och sjunga inför miljontals tv-tittare, ja rentav kanske stora delar av ett land, är bland det modigaste åtminstone jag kan komma att tänka på.
Men varje år söker massor av människor till tv-program som ”Talang” där folk får visa upp sina färdigheter på scenen. I Storbritanniens variant av programmet, Britain’s Got Talent, brukar vi få se många talangfulla människor i alla åldrar.
Detta handlar om 17 unga tjejer i skolåldern som tillsammans bildar kören ”Angelicus Celtics”, och när de tillsammans bestämde sig för att ställa sig på scenen visade de sig vara väldigt nervösa, så klart – men de ville verkligen göra det för sin lärares skull.
En av flickorna berättade att läraren hade varit med om en bilolycka och samtidigt förlorat sin fru tidigare under året, men snabbt kommit tillbaka till sina elever. De ville göra detta som en hyllning till hans kamp.
Och nog skulle de komma att göra sin lärare stolt allt!
Trots nervkaoset innan musiken gick i gång bjöd de på sitt livs show! Detta är magiskt. De sjunger klassiska sången ”Nessun Dorma” som blev något av Luciano Pavarottis paradnummer med klassiska ”Vincero”-sången på slutet.

Innan det var dags för det stora numret presenterade de sig själva och förklarade hur mycket detta betydde för dem. Skolflickorna förklarade att de kom från en lokal körgrupp under ledning av John och Jean Williams. De hade varit med om en tragisk bilolycka tidigare under året, och Jean avled av skadorna. I publiken fanns dock läraren John och torkade tårarna när flickorna berättade hur mycket hans kamp betytt för dem och att de gör detta för honom.

Varje dag var en kamp för John, och han visste direkt att han ville se dem på ”Talang”-scenen för en audition framför Simon Cowell och de andra jurymedlemmarna.

Tillsammans övade de varje vecka och nu hoppades de så klart gå vidare och kanske vinna hela tävlingen. Men först gällde det att imponera på juryn och tv-tittarna under audition. För John var det en självklarhet att se eleverna på plats. Han ville förstås se dem skina för tittarna med egna ögon.

Efter att de pratat med juryn var det så dags att ta ton. När du tittar på videon kommer du förstå hur svårt det är att förstå att flickorna är så pass unga! De sjunger helt magiskt. Det här är verkligen ett gåshudsögonblick – och hela publiken ställer sig upp och jublar efteråt.

Till och med juryns erkänt tuffaste medlem, Simon Cowell, är helt överväldigad. Han kallar 17-mannakörens version av ”Nessun Dorma” för den bästa han hört någonsin. 17 stjärnor är härmed födda!

Lyssna själv i videon här nedanför, och njut!

Tveka nu inte att dela detta vidare, så hela världen får höra skolflickornas fantastiska röster när de gör sin lärare stolt!