Bo sladdade med lastbilen ned i en bäck – då klev främling in och räddade hans liv: ”Änglavakt”

Plötsligt fick Bo Kristensson sladd på lastbilen som for ned för en brink och lade sig på sidan i en bäck.

Vattnet forsade in genom framrutan men säkerhetsbältet gick inte att få loss.

Men då, precis när han trodde att det var kört, kom en räddande ängel och sträckte ut en hand.

– Jag hade änglavakt, säger Bo till Newsner.

Det var i torsdags som Bo Kristensson var med om den otäcka olyckan.

Han hade precis varit i Lindesberg och lämnat av en lastbil och var på väg hem igen med en annan, när väglaget försämrades rejält.

– Jag jobbar med att sälja lastbilar och har kört lastbil den här sträckan hundratals gånger, men den här gången märkte jag att det blev riktigt halt och de varnade för svarthalka, förklarar Bo för Newsner och tillägger:

– Jag körde inte mer än 50 kilometer i timmen och när kurvan kom så kände jag hur greppet släppte bak på lastbilen. ”Nu går det åt helvete”, sade jag högt för mig själv.

Bo Kristensson
Foto privat

Vattnet forsade in

Rätt som det var gled lastbilen ned för slänten och lade sig till slut på sidan – i en bäck.

– Framrutan for ut och vattnet forsade in. Jag kunde inte komma loss, för säkerhetsbältet satt stenhårt, förklarar Bo för Newsner.

Där i den kraschade lastbilen satt Bo fast i tio minuter och kunde inte göra annat än se på när vattnet strömmade in i förarhytten.

Precis när han trodde att det var kört kom en räddande ängel, som var på väg till en annan olycka.

– Efter ungefär tio minuter så kom det någon och lyste med en ficklampa in i bilen och frågade om jag levde och om jag var skadad.

Bo förklarade för mannen med ficklampan att han levde och att han inte verkade vara skadad, men att han behövde hjälp att komma loss.

Mannen hjälpte honom och efter många om och men kunde Bo trassla sig ut ur lastbilen.

– Jag vet inte hur det gick till, men jag kom ut till slut i alla fall, säger han till Newsner.

Bo Kristensson
Foto: Privat

Blåljuspersonalens chock

I kraschen förlorade Bo telefonen men den vänlige mannen lånade ut sin så att bo kunde ringa hem till sin hustru och berätta om dramat som just utspelat sig.

Även räddningstjänsten kontaktades och var snabbt på plats.

– När blåljuspersonalen kom till platsen tittade dem på mig och frågade om det var säkert att jag inte var skadad och förklarade att en sådan här olycka hade de räknat med som dödsolycka, säger Bo till Newsner.

Bo har varit skärrad sedan händelsen och nu några dagar efter olyckan har han on i kroppen, men trots omständigheterna mår han bra.

– Nu när jag har sett lastbilen tänker jag att det är under att jag inte är skadad, att jag inte har brutit någonting. Men jag är inte skadad det minsta. Det är ett under att jag lever, jag hade verkligen änglavakt den här gången.

Trots att Bo har kört lastbil i alla möjliga väder kommer det dröja innan han sätter sig och kör igen.

– Det kommer ta lite tid. Jag har kört tiotusentals mil och inte varit rädd för halka, men nu vet jag vad det innebär. Ska jag sätta mig och köra lastbil igen få ska det vara torrt underlag. Men som man säger, det är bara upp på hästen igen, säger Bo till Newsner.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev