Boende instängda i höghus när katastrofbrand bröt ut – tvingades hoppa från fönstren

Kaos utbröt när ett höghus med 27 våningar började brinna i London under onsdagsnatten. Branden pågår fortfarande, och enligt Daily Mail ska människor ha setts hoppa från fönstren då de inte kunnat ta sig därifrån. 

Det var under natten till onsdag som räddningstjänst larmades till en brand i 27-våningshuset Grenfell Tower i Notting Hill i västra London. Enligt Daily Mail var byggnaden övertänd, och efter flera timmars arbete hade brandkåren fortfarande inte fått kontroll på elden. 

De stora lågorna och rökutvecklingen gjorde att personerna i huset blev instängda utan möjlighet att ta sig därifrån, vilket gjorde att människor hängde ut genom fönstren för att andas. Vissa ska till och med ha hoppat. 
– Jag såg en person trilla ut, jag såg en annan kvinna hålla ut sitt barn genom fönstret. Jag hörde skrik, och jag ropade åt alla att ta sig ned. De svarade: ”Vi kan inte lämna våra lägenheter, röken är för svår i korridorerna, säger ett vittne vid namn Jody Martin till BBC.

Flera anhöriga har berättat att deras familjer varit instängda och endast kunnat se svart rök. Andra vittnen berättar att de hört folk skrika panikslaget på hjälp då de trott att byggnaden ska rasa. 

Hittils har 30 personer fått föras till sjukhus, och vid åtta på onsdagsmorgonen, svensk tid, arbetade räddningstjänsten fortfarande med att försöka släcka branden, det rapporterar BBC.

Vad som orsakat branden är ännu inte fastställt.

Våra tankar går till de som drabbats av branden. Dela gärna för att visa ditt stöd till anhöriga.