Bombhot på Arlanda – flygplan fick vända

Ett bombhot har kommit in mot ett plan som lyfte från Arlanda under torsdagsförmiddagen. Nu har planet – med sina 169 passagerare, varav delar av det svenska simlandslaget, tvingats vända tillbaka till Arlanda.

– De har bett oss att vara lugna och vänta på besked och att ha mobiler avstängda, säger simmaren Isak Eliasson till SVT.

Det var under torsdagsförmiddagen som ett bombhot kom in mot ett Norweigan-flygplan som lyft från Arlanda. Enligt vittnen till Expressen ska planet ha fått vända och åka tillbaka till Arlanda när hotet kom in, och flera blåljus i form av polis ska ha kört i ilfart mot planet när det landade.

Av de 169 passagerare på planet finns bland annat delar av det svenska simlandslaget. En av dessa är 23-årige simmaren Isak Eliasson, som skulle med planet till en tävling i Nice.

Elitsimmaren: Personalen har skött det bra

För SVT berättar Isak att han och de andra passagerarna fått information om att bombhotet är skarpt, men han tycker trots det att situationen är lugn och kontrollerad, och att personalen skött allt bra.

– De har bett oss att vara lugna och vänta på besked och att ha mobiler avstängda, säger Isak Eliasson till SVT.

Foto: Wikimedia Commons

Dela gärna för att uppmuntra andra som är på Arlanda eller ska dit att hålla sig uppdaterade.