Braksuccén: Årets upplaga av Eurovision Song Contest slog nytt tittarrekord.

Vi har tidigare berättat om hur den svenska produktionen, och inte minst programledarduon Petra Mede/Måns Zelmerlöw, har hyllats världen över efter succén med årets upplaga av Eurovision Song Contest. Nu kommer ännu ett bevis på vilken fullträff tävlingarna i Globen faktiskt var. 204 miljoner tv-tittare världen över såg enligt EBU de tre direktsändningarna – något som innebär nytt tittarrekord för Eurovision Song Contest.

Bara sedan 2007 har tittarsifforna för Eurovision Song Contest nästan fördubblats och i år var det alltså dags för ett nytt rekord.

Fjolårets tittarsiffror på 197 miljoner människor blev slaget med råge – och enligt SVT pekas det nya, spännande röstningssystemet ut som en nyckelfaktor till det nya tittarrekordet på 204 miljoner tv-tittare. Att tävlingen dessutom för första gången sändes i både USA och Kina kan enligt Expressen ha spelat in i resultatet.

– Det är roligt att Eurovision fortsätter att växa. Det är extra kul för oss med framgångarna i de yngre tittargrupperna eftersom vi satsade på ett modernt uttryck och på att uppdatera omröstningen i slutet, säger exekutive producenten Martin Österdahl i ett pressmeddelande enligt SVT.

Även i Sverige var siffrorna goda. Här sågs Eurovision Song Contest av 3,6 miljoner tv-tittare – den högsta siffran sedan år 2000.

Vad kul att den svenska produktionen blev så lyckad. Dela gärna vidare för att hylla alla eldsjälar bakom framgångarna!