Brandkåren i Värmland blev attackerad – när de skulle utföra sitt jobb vid olycka

I Filipstad inträffade en olycka mellan en personbil och en motorcykel. 

När räddningstjänsten utförde sitt arbete, trängde sig en bilist igenom avspärrningarna och attackerade personalen.

Det var runt 14.30-tiden som en kollision uppstod mellan en bilist och två personer på motorcykel, som fick föras till sjukhus i och med olyckan. Räddningstjänsten var på plats och hade tagit han om alla iblandade personer i olyckan för att sedan städa upp olycksplatsen från plast och glas.

En bilist trotsade avspärrningen

När räddningstjänsten utför sitt sista jobb med att städa upp, var det någon som inte hade tålamodet att vänta längre. En bilist trotsade avspärrningarna och körde rakt igenom olycksplatsen, enligt P4 Värmland.

– Då kom det en bil och åkte förbi kön där och trängde sig före och åkte förbi avspärrningen, säger Jörgen Kjellberg som var insatsledare på olycksplatsen, till Expressen.

Attackerade räddningspersonalen

Då ska en brandman i räddningsstyrkan ha sprungit efter bilen, knackat på rutan och berättat för mannen att det var ett olämpligt beteende av honom eftersom de fortfarande inte var klara på olycksplatsen. Då blev bilisten fly förbannad och attackerade mannen.

– Då stannade han bilen och gick ur och var fly förbannad och hoppade på honom och skulle försöka att slänga honom i backen. Men han fick ner mannen i backen i stället och fick sätta sig på honom för att han skulle hålla sig lugn, säger Jörgen Kjellberg till Expressen.

”Ska fram till varje pris”

Bilisten som attackerade, var en man i 65-års åldern. Han lugnade ned sig efter ett tag och polis kallades till platsen. En anmälan gjordes om hot mot tjänsteman, men inte fler skadade rapporterades från olycksplatsen.

Jörgen Kjellberg vill belysa hur viktigt det är att man följer avspärrningarna.

– Att folk inte respekterar avspärrningarna och ska fram till varje pris, så är det nästan jämt. Det gäller att ha ögon i nacken. Men att det går så här långt att de tar till våld det har jag inte varit med om tidigare.

Sprid gärna vidare detta för att hylla alla fantastiska brandmän som gör en viktig insats i samhället!