Brandmän räddar man med hjärtattack – och klipper sedan färdigt hans gräsmatta

Brandmän, poliser och ambulanssjukvårdare arbetar varje dag för vår säkerhet. När larmet går tar det inte mer än någon sekund innan de ställer om och kastar sig iväg för att rädda liv.

Men ibland gör de mer än så.

Dessa brandmän från Idaho, USA, bestämde sig för att gå steget längre för att hjälpa en man som drabbats av plötslig sjukdom. 

Nu hyllas de över hela världen för sin insats.

Det var i fredags förra veckan som en David från Kootenai County plötsligt kollapsade när han klippte gräset i sin trädgård. Hans fru såg vad som hände och kastade sig på telefonen.

Det visade sig att mannen drabbats av ett hjärtstopp.

Som tur var lyssnade en av grannarna, Chris Beaty, på polisradion vid just det här tillfället. När han hörde att någon fått en hjärtattack på hans gata skyndade han sig ut, eftersom han var utbildad i hjärt- och lungräddning.

Ett ögonblick senare var ambulans på plats och mannen kördes till sjukhus. En brandbil larmades också till platsen eftersom de befunnit sig i området.

Men det var efter att David körts till sjukhuset som det riktigt fina i den här historien hände. Brandmännen valde nämligen att stanna – och klippa färdigt gräsmattan.

De ville inte att mannen skulle komma hem till ett halvfärdigt jobb – eller ännu värre – att frun skulle komma utan sin man och en halvlippt gräsmatta som skulle påminna om det hemska som hänt.

Grannen Chris blev överraskad över brandmännens fina gest och erbjöd sig att själv göra jobbet. Men branmännen insisterade och sa att det här var en del av deras jobb.

De avslutate jobbet, ställde undan gräsklipparen och åkte sedan vidare.

Brandmännens chef, Dan Ryan, berättar att det inte är första gången hans anställa gör något likande. 

– Det är en del av jobbet vi gör för allmänheten. Vi kan inte lämna allt efter en olycka, och finns det tid att göra det där lilla extra och hjälpa någon den värsta dagen i deras liv så gör vi det, berättar han för Inside Edition.

David överlevde hjärtattacken och återhämtar sig nu på sjukhus. Vi hoppas att han snart blir bättre!

Jag blir så berörd av vad brandmännen gjorde för den här mannen! Även en liten gest kan betyda mycket när en familj är med om det värsta tänkbara. Jag är glad att vi har dessa hjältar bland oss.

 Dela gärna denna fina historia och inspirera andra!