Brandmannen bryter ihop efter okända pojkens kram. Anledningen? Orden räcker inte till.

Lille Trucker Dukes är en modig, 3-årig pojke som går en match som ingen någonsin ska behöva kämpa sig igenom. 19 månader gammal fick Trucker diagnosen aggressiv Neuroblastom, en barncancersjukdom som uppstår från det sympatiska nervsystemet. Strax därefter började Trucker och hans mamma, Shauna Dukes, reser fram och tillbaka från hemmet i Hawaii till New York City, för att sonen skulle få nödvändig behandling. Trucker, som alltid älskat brandmän (hans pappa Joshua Dukes är brandman hemma på Hawaii), hade länge drömt om att få träffa de berömda brandmännen på New Yorks brandstation. Och en dag, när brandmännen var på besök på Ronald McDonald Hus, där Trucker stannade för att återhämta sig efter en tuff behandling, kom brandchefen Jim Grismer fram till honom. De två fann varandra direkt och snart var Trucker kompis med alla på stationen. ”Den här resan har fått mig att tro på mänskligheten igen”, säger hon till Littlethings. Scrolla gärna ned för att läsa mer om hur dessa godhjärtade brandmän håller upp Truckers mod när han kämpar för sitt liv.

Trucker Dukes fyller snart 3 år, men han har redan fått igenom en hel del under sina första år i livet. När bara var 19 månader gammal blev denna glada lilla kille diagnostiserad med en allvarlig form av Neuroblastom, en typ av cancer.

Shauna Dukes började ganska snart därefter åka i skytteltrafik med sin lilla pojke, fram och tillbaka mellan hemmet på Hawaii, till specialistsjukhuset i New York.

Facebook/TeamTrucker

trucker1

Truckers pappa, Joshua, kan inte åka med till sjukhuset lika ofta, eftersom han jobbar som brandman hemma på Hawaii. Trots det är det glasklart vem Trucker har som sin stora idol: pappa. Sedan någon kan minnas har Trucker älskat brandmän.

Facebook/TeamTrucker

fire4

En dag dök brandchef Jim Grismer upp på Ronald McDonald’s Hus, där Trucker och mamma Shauna vistas i samband med behandlingarna. Jim slog sig ned bredvid Trucker och de fann varandra direkt.

Facebook/TeamTrucker

trucker9

”Jag såg hur den här lilla pojken kom springandes mot mig med glöd i ögonen. Jag slog ut mina armar och han klättrade i princip upp på mig och slängde sig runt min hals. Det var som att vi varit vänner i flera år”, berättar brandchefen Jim för Huffington Post.

Facebook/TeamTrucker

trucker3

Sedan den första mötet har Trucker och teamet av brandmän snabbt blivit väldigt goda vänner. Trucker firade till och med sin 3-årsdag på stationen, tillsammans med sina hjältar.

Facebook/TeamTrucker

trucker5

När ett foto på Trucker och brandmännen fick stor spridning på nätet insåg ledningen för hela New Yorks brandförsvar att de ville göra något.

Facebook/TeamTrucker

trucker1

Därför kommer 31 maj bli ett speciellt datum för familjen. Då ska nämligen Trucker utnämnas till hedersbrandman i staden, under en ceremoni.

Facebook/TeamTrucker

trucker7

Trots att Trucker fått igenom flera tuffa cellgiftsbehandlingar och tagit bort tumörer från både hjärnan och magen, så håller han hoppet upp. Mycket tack vare sin nära relation med brandmännen, som hjälper till att göra Truckers dagar lite ljusare.

”Han känner sig verkligen som en riktig brandman, eftersom de får honom att känna sig som en i gänget. Det är fantastiskt”, säger mamma Shauna.

Facebook/TeamTrucker

trucker9

”Trucker är så mycket modigare än jag. Alla dessa barn som slåss cancer, de är fantastiska. Även om det känns värdelöst ibland, så har de ofta ett leende på sina läppar och allt de bryr sig om är att få leka. Även om de är sjuka barn, så är de också riktiga små krigare!”

Facebook/TeamTrucker

trucker8

Mamma Shauna uppmanar föräldrar som är i samma situation att aldrig sluta tro på sina barn.

”Glöm inte att du aldrig får förlora hoppet. Och njut av varje ögonblick, eftersom det bara går att ta en dag i taget”, säger hon.

Facebook/TeamTrucker

trucker19

Lille Trucker har sannerligen fått en tuff start på livet, men genom stöd från vänner, sjukhuspersonal, familj och med brandmännen på sin sida, har denna viljestarka 3-åring de bästa förutsättningarna för att klara sig igenom detta.

Tack till er, ni är alla hjältar!