Brandmännen hyllar bilisterna – gav helt fri väg och visade hur alla bör göra

Vi har många gånger sett brandmän hyllas, exempelvis efter deras insats efter de stor skogsbränderna i fjol. Men nu är det brandmännen som väljer att hylla allmänheten, då deras insats här om dagen gjorde det lättare för räddningstjänsten att utföra sitt arbete.

”Otroligt kul att se och uppleva”, skriver Räddningstjänsten på sin Facebooksida, där de lagt ut videon tillsammans med hyllningstexten.

Det borde vara självklart, men tyvärr är det inte alla som ser det så. När räddningstjänsten från Kungsbacka hade bråttom på en utryckning räknade de inte med bilisternas insats, som underlättade deras arbete enormt.

Trafikstockningar är en vanlig orsak till att brandmän inte hinner fram tillräckligt tidigt, men denna gång var det inte ett problem, då trafikanterna på E6:an visade på ett beteende som alla borde anamma.

Brandstationens tack till bilisterna

Brandstationen i Kungsbacka blev så tacksamma att de valde att lägga ut videon på Facebook. Så här skriver de:

”Tack alla bilister! 
I lördags fick vi uppleva en fantastisk grej när vi åkte på larm till en trafikolycka på E6 i norrgående riktning strax söder om avfarten till Fjärås. Alla bilister flyttade på sig så att vi lätt kunde komma fram med brandbilen. Filen i mitten hade lämnats öppen hela vägen fram till olycksplatsen. Detta var otroligt kul att se och uppleva. En stor eloge till alla er bilisterna som stod i kö. / Christer, styrkeledare lag 3 på Kungsbacka brandstation”.