Brandmannen Robert var först på plats vid dödsolyckan – hyllas nu för sin hjälteinsats: ”Värmer i hjärtat…”

Olycka, ambulans

Foto: TT / Wikipedia

Deltidsbrandmannen Robert Adenhamn var först på plats vid den tragiska dödsolyckan. Han var just då inte i tjänst men började direkt att arbeta för att försöka rädda förarens liv.

Nu hyllas han efter sin insats, rapporterar P4 Kronoberg.

Under måndagen inträffade en singelolycka på Norrleden i Växjö. En man i 70-årsåldern körde av okänd anledning in i mitträcket.

Föraren fördes med ambulans till sjukhus men väl där gick hans liv inte att rädda, rapporterade P4 Kronoberg.

Först på plats vid olyckans inträffande var Robert Adenhammar från Rottne. Han arbetar som deltidsbrandman men var vid olyckstillfället inte i tjänst. Men när han kom till olycksplatsen visste han precis vad som skulle göras.

–  Jag var på mitt ordinarie jobb men var först där och såg hela händelsen. Då är det bara att gå in som brandman och ta på sig rocken, säger Robert Adenhammar till P4 Kronoberg.

LÄS MER: Ungt par voltade av vägen i våldsam krasch – då agerade Nick med hjältemodig insats

Foto: Johan Nilsson / TT

Försökte rädda förarens liv

Han påbörjade arbetet med att försöka rädda förarens liv, men dessvärre avled den 70-åriga mannen. Enligt ett inlägg på Facebook påbörjade Robert HLR och tog också hand om anhöriga som färdats i samma fordon.

Till P4 Kronoberg berättar Robert om hur han hanterar tankarna och känslorna efter händelsen.

– Nej, man får ju tänka väldigt mycket och sen har jag personer man kan prata med efteråt via räddningstjänsten. Och deltidsstationen här i Rottne som man kan ringa dag som natt, säger han och fortsätter:

– De är guld värda för man är ju bara människa. Det är jätteskönt att man har sina personer man kan ringa och prata med, berättar han.

Genrebild – Foto: Wikipedia

Hyllas nu efter sin insats

Robert hyllas nu efter sitt arbete på olycksplatsen. I ett inlägg i Växjös Facebook-grupp uppmärksammas deltidsbrandmannen för sin starka insats.

”Vill dela ut en stor eloge och en ros till Er som hjälpte till vid den tragiska olyckan på Norrleden idag! Särskilt till dig, deltidsbrandman i Rottne som direkt påbörjade HLR och sedan tog hand om den drabbades anhöriga som också färdades i fordonet, på absolut bästa, tänkbara sätt!”, skriver en användare i gruppen.

Trots det tragiska slutet är Robert ändå tacksam för hyllningarna på sociala medier.

–Det värmer i hjärtat att man har gjort en bra insats, säger han till P4 Kronoberg.

Exit mobile version