Ungt par voltade av vägen i våldsam krasch – då agerade Nick med hjältemodig insats: ”Självklarhet”

Plötsligt ser Nick Olsson från Gnosjö hur bilen framför voltar ut i skogen. Han tvärnitar, släpper allt och springer för att hjälpa de inblandade, vilket VN rapporterat om.

Nu prisas han av kommunen för sin insats.

Det var i december förra året som Nick Olsson, 29, var på väg hem till Gnosjö. Plötsligt ser han hur bilen framför kastas av vägen och voltar ut i skogen och landar på åkermark.

– Först trodde jag att bilen svängde av in i skogen men sedan såg jag hur den tog den här luftturen och landade ute på åkermarken, berättar Nick för Newsner.

”Var i chock”

Nick stannade, slog på varningsblinkersen och begav sig ut i vinterkylan.

– Jag hade bara mobillampan som jag lyste med och försökte förstå vad som hade hänt, och när jag kommer fram till bilen ser jag ett ungt par, berättar han.

Det unga paret i bilen hade själva lyckats få loss sina bilbälten men Nick fick bära kvinnan ut.

– De var i chock båda två men den här unga kvinnan mer märkbart, berättar Nick.

Det var kallt ute så Nicks prio var att hålla dem varma.

– Jag försökte bara få dem lugna och varma. De klagade på lite smärtor och så och snart kom räddningstjänsten, berättar Nick.

”En självklarhet”

Nick vet inte om paret behövde uppsöka sjukhus men har fått veta i efterhand att de båda mår bra idag.

Han minns bilen.

– Jag var så skakis när jag åkte därifrån men också så glad över att det inte blev värre och att de klarade sig så pass bra ändå. Bilen var helt ihoptryckt, det hade kunnat gå så mycket värre, berättar han.

Nick Olsson från Gnosjö hyllas för sin modiga insats vid trafikolycka. Foto: Privat

Nick säger att han alltid varit en person som vill hjälpa andra. Därför blev han chockad när kommunen ringde och ville ge honom ett pris för sin insats.

– För mig är det en självklarhet att hjälpa till. Jag har alltid varit sådan. Det är ingenting jag förväntar mig att få ett pris för. Jag vill hjälpa andra människor, säger han till Newsner.

”Alla kan göra någonting”

Han hoppas att han insats kan skapa ringar på vattnet.

– Alla kan göra någonting. Hellre det än hur det ser ut idag. Det är så många som bara blåser förbi. Visst, alla behöver inte stanna. Men folk måste sänka farten när de kör förbi en olycka i alla fall, säger han och tillägger:

– Jag har varit på många olyckor och det är ganska oroväckande när man står med varningsblinkers på och folk trots det bara blåser förbi. Det kan vara chockade människor på platsen.

Världen behöver fler som Nick. Vilken hjälte! Han förtjänar alla hyllningar i världen.

Dela gärna artikeln om du håller med.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required