Bröderna skippar påskfirandet – lägger pengarna på 220 liter handsprit till kommunen: ”Rörd och imponerad”

Att det saknas handsprit i Sverige var något Familjeföretaget Borgs Rör & Svets i Upplands-Bro bestämde sig för att ändra på.

Så i stället för att ge påsk och julgåvor till sina anställda i år ska pengarna läggas på handsprit för kommunens äldreboenden och förskolor.

Bröderna Kjell, Kalle och Bosse Borg, driver firman Borgs Rör & Svets i Upplands-Bro. Sedan Coronakrisen nådde Sverige har de funderat över vad just dem kan bidra med för att underlätta för kommunen, vilket Mitti, var först med att berätta.

Och snart stod det klart att de i år skippar både påskägg och julklappar till anställda för att i stället köpa in handsprit till kommunens förskolor och äldreboenden.

– Jag vill betona att en av anledningarna till det här beslutet är framförallt att pappa startade företaget 1961, och därmed är det flera av företagets gamla kunder som tillhör riskgruppen och inte minst även flertalet vänner till våran familj, säger Kjell Borg, till Mitti.

Bröderna vill inte säga hur mycket pengar de lagt på handsprit, men avslöjar att det är en ansenlig summa. Så pass mycket pengar att det räckte till hela 220 liter handsprit.

Under onsdagseftermiddagen var det dags att lämna över gåvan.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M), var rörd över det frivilliga engagemanget.

– Alla vet vilken tid vi lever i just nu och de påfrestningar som kommer med med situationen. Att det dessutom finns behov som är svåra att täcka är också känt. Att det då finns företag som engagerar sig som i dag gör mig både rörd och imponerad över den kraften som finns, säger han till Mitti.

Vilken insats! Som de flesta vet ekar många förråd tomma på just handsprit just nu. Att då kunna langa fram 220 liter är inte illa. Guld värt för alla äldreboenden i kommunen.

Dela gärna om du tycker att fler borde skippa påskfirandet och lägga pengarna på att göra tillvaron bättre för våra äldre.