Bruce Springsteens jätteilska – går nu till stenhård attack mot Donald Trump

Bruce Springsteen, 70, laddar politikkanonerna – och går nu till attack mot Donald Trump.
Rockikonen menar att presidenten inte ”förstår” innebörden av att vara amerikan, rapporterar Fox News.

Det är i en intervju med amerikanska tv-programmet ”CBS This Morning” som Bruce Springsteen ges möjlighet att svara på utspelet från Donald Trump. Presidenten har i tal tidigare kallat honom för ”lilla Bruce Springsteen”.

”Born in the USA”-sångaren, som är aktuell med senaste albumet ”Western stars”, skrattar när han får höra om detta av programledaren Gayle King.

– [Han] har inget intresse av att förena landet och har faktiskt ett intresse av att göra det motsatta och dela oss, vilket han gör på nästan daglig basis, sade Springsteen i intervjun, uppger Fox News.

Foto: Shutterstock

Det är inte första gången som Springsteen attackerar presidenten. I en intervju med Esquire ifjol menade Springsteen att Trump inte har ”något intresse av att förena landet”. Detta apropå presidentens valslogan: ”Make America great again” (”gör Amerika stort igen”).

”The Boss”, som sålt över 140 miljoner skivor världen över under sin över 50 år långa karriär, fortsatte rasa mot presidenten. Han kallade Trumps agerande ”oförlåtligt”.

– Det är ett hemskt, hemskt meddelande att skicka ut i världen. Du försöker avsiktligt frigöra en stor del av amerikanerna. Det är oförlåtligt. Det här är folk som investeras att förneka idén om ett enat Amerika och ett Amerika för alla. Det är ett kritiskt ögonblick. Det är ett läskigt ögonblick för alla samvetsgranna amerikaner, tycker jag, sade Springsteen i Esquire.

Här kan man se hela intervjun med Bruce Springsteen:

Vad tycker du om Springsteens uttalande? Skriv gärna en kommentar.

TV: 10 Svensktoppslåtarna som legat längst på listan