Busschaufför stannade för att hjälpa skadad man – hotades av passagerare som ville åka vidare

När busschauffören stannade sin buss för att springa ut och hjälpa en skadad man i trafiken hotades han av passagerare som ville köra vidare.

Något Polisen Norrmalm berättar om i ett inlägg på Facebook.

Det var i lördags, en varm sommardag i Stockholm, som den otäcka händelsen ägde rum.

Plötsligt föll en man handlöst ut på gatan, mitt i trafiken och skadade sig ordentligt.

ambulans
Foto: Fredrik Sandberg/TT

En busschaufför som kör en passagerarbuss på platsen stannar till och kliver ut ur bussen för att hjälpa mannen. Även två trafikvärdar dyker upp på platsen med sjukvårdsväskor och börjar plåstra om mannen och sätta förband på hans huvud.

Busschauffören ringer 112 och meddelar lägesbilden varpå SOS skickar ut en bil till platsen.

Polisen skriver om händelsen i ett inlägg på Facebook där de hyllar busschaufförens agerande.

”Hotade att ringa högre ansvarig”

Men det var långt ifrån alla som såg positivt på att busschauffören stannade i trafiken.

VARDAGSHJÄLTAR14:45 Nybroplan. Äldre man faller handlöst ut mitt i gatan. Slår i huvudet illa, och skadar sig även…

Posted by Polisen Norrmalm on Friday, July 16, 2021

Samtidigt som busschauffören gör allt för att se till att en skadade mannen på vägen mår bra i väntan på vård ropar irriterade passagerare på bussen att han ska strunta i den skadade mannen så att trafiken börjar rulla.

”Personer som irriterar sig på att den övergivna bussen stoppar upp trafiken ropar åt busschauffören att strunta i mannen så trafiken kan börja rulla. Trots att han precis är i samtal och blir intervjuad av SOS alarm gällande farbrorns skador. Man hotar med att ringa en högre ansvarig osv”, skriver polisen i inlägget på Facebook.

Busschauffören behöll lugnet

Som tur var behöll busschauffören lugnet.

”Busschauffören ropar tillbaka mycket säkert att -”Liv och hälsa går före allt!” Vi kan bara instämma”, skriver polisen i inlägget.

busschaufför
Foto: Shutterstock/TT

Polisens inlägg har fått hundratals personer att reagera. Många hyllar busschaufförens hjälteinsats. Samtidigt har flera svårt att förstå passagerarna som hotade chauffören.

”Kan knappast tro att det var sant, med de som ropade om trafiken. 🥴🤯 med mera.Men snart förvånas man inte över något😢🌹❤️ till alla de som hjälpte till. Det finns fortfarande Änglar ❤️🌹, skriver en person.

”Så tacksam att det fortfarande finns människor som vill hjälpa även när de får ** för det! 💕, skriver en annan.

”Tur att det finns medmänniskor som gör rätt prioriteringar. Tack för de osjälviska insatser ni gör🙏🏾💐hoppas att farbrorn klarade sig från allvarliga skador🙏🏾även till de som endast brydde sig om att trafiken skall börja rulla, hoppas att de har fått en tankeställare och kommer ihåg busschaufförens ord”, skriver en tredje. .

Trots passagerarnas utspel på bussen konstaterar polisen att arbetet på plats sköttes utomordentligt och att den äldre farbrorn och hans fru var i säkra händer.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required