Busschauffören krävde att Amanda och hennes bebis klev av bussen – anledningen fick henne att koka

När Amanda och hennes 14 månader gamla bebis var på väg hem med bussen i Stockholm, blev de plötsligt ombedda att kliva av  – flera busshållsplatser för tidigt.

Anledningen? Amandas bebis skrek, rapporterar Tv4.

Det var när Amanda Weidlitz och hennes 14 månader gamla bebis var påväg hem från centrala Stockholm till Ropsten som bussresan fick ett abrupt slut.

Amandas barn var ledsen och skrek, något som fick busschauffören att surna till och en diskussion uppstod mellan dem.

Foto: Shutterstock/ Lasse Holmberg, TT

Amanda filmade händelsen i bussen och i videoklippet som TV4 tagit del av kan man höra hur hon frågar busschauffören om han tycker att de ska kliva av för att bebisen gråter.

”Man kan sätta sig längre bak också. Det är väldigt störande när man sitter och koncentrerar sig på körningen faktiskt”, säger busschauffören i klippet.

Amanda frågar busschauffören om barn som gråter inte är välkomna på bussen och om han brukar ”skicka” av dem varpå chauffören svarar att det är han som bestämmer på bussen.

Enligt Amanda ska det hela ha slutat med att att busschauffören skrek på henne att hon skulle ”kastas av bussen”.

”Inte en ovanlig situation”

På Stockholms lokaltrafik ser man olyckligt på det inträffade men säger till TV4 att det inte är helt ovanligt scenario,

– Nu framgår det ju inte av filmen att hon blir avkastad. Utan han ber henne, om hon har möjlighet, att gå längre bak i bussen. Och om hon inte kan det kanske kliva av vid nästa hållplats. Det här är en sådan situation där man borde kunna komma överens. Men det är klart att det finns tillfällen där man som chaufför måste be resenärer som påverkar förarens möjlighet att framföra bussen på ett säkert sätt och vidta åtgärder. Så det är inte en helt ovanlig situation. 

Amanda har påverkats negativt av händelsen.

– Det känns väldigt bisarrt att jag ska behöva vara nervös och rädd för att åka buss nästa gång med min 1-åring. Att jag ska behöva tänka på vilket humör hon är på samt vilket humör busschauffören som kör bussen är på, säger hon till TV4.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);