Busstrafik stoppas kvällstid – efter stenkastningen mot bussarna

Stenkastning mot bussar i Kävlinge har gjort att Skånetrafiken stoppar all busstrafik in till Kävlinge under kvällstid. Detta innebär att många som bor i Kävlinge inte kan ta sig in dit utan bil från och med 19.30 måndagkväll.

– I fredags kväll hände det att någon kastade sten på en buss igen och vi måste sätta säkerheten först, säger Theresia Swanholm på Skånetrafiken till SVT.

Efter upprepade stenkastningar mot Skånetrafikens bussar i Kävlinge har bolaget valt att stoppa alla sina bussar från att köra in i Kävlinge under kvällstid.

Det handlar om busslinje 122 och 133, som man instället för att köra in till Kävlinge nu kommer vända innan de kommer dit.

”Vi har inget alternativ”

Enligt Theresia Swanholm, kommunikationsansvarig för buss vid Skånetrafiken, så kommer man att stoppa bussarna från att köra in i Kävlinge som vanligt mellan måndag och onsdag efter 19.30, därefter ska de utvärdera åtgärden tillsammans med polisen.

När Skånetrafiken kommunikationsansvarig frågas om hur resenärer ska ta sig in till Kävlinge framöver svarar hon:

– Vi har inget annat alternativ. Så länge våra resenärer och förare utsätts för fara, kan vi inte trafikera området. Det är väldigt tråkigt när få förstör för så många, säger Theresia Swanholm, kommunikationsansvarig för buss vid Skånetrafiken till SVT.

 

Busstrafik
Foto: Janerik Henriksson/TT

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.