Busstreck med missvisande skyltar lurade ut bilister i skogen.

Flera stressade bilister i Dalarna på måndagsmorgonen blev nog rejält frustrerade. Vid E16 mellan Falun och Borlänge blev de nämligen utsatta för ett busstreck.    

På E16 i Dalarna pågår just nu vägarbete. I samband med detta fick flera bilister en rejäl överraskning på måndagsmorgonen.

Det var bilister som skulle köra ut på E16 från Ornäs, mellan Falun och Borlänge, som råkade ut för busstrecket. Vid det pågående vägarbetet hade nämligen någon ändrat om bland skyltarna.

Trafikverket har satt upp skyltar för att dirigera om trafiken vid påfarten till E16 från Ornäs – men nu har någon flyttat på skyltarna så att de dirigerar om trafiken till en återvändsgränd i skogen, skriver DT.se. Detta skapade långa köer inne i skogen på måndagsmorgonen.

– Vägtrafikledningen känner till att det är felskyltat, någon har under helgen flyttat runt skyltarna, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör för Trafikverket, till DT.se.

Bilarna blev tvungna att backa för att komma därifrån.

Ett harmlöst busstreck kan tyckas – men det var nog rejält frustrerande för alla som blev sena till jobbet.

Katarina Wolffram berättar för DT.se att det inte är ovanligt att folk flyttar på skyltar så att de dirigerar trafiken fel. Nu jobbar Trafikverket på att få tag på en person som kan fixa tillbaka skyltarna.

Det gick bokstavligen helt åt skogen för bilister som skulle ut på E16 mellan Falun och Borlänge i morse. Någon hade…

Posted by DT.se on Monday, May 16, 2016